Şii liderden flaş zirve çağrısı!

Hekim, Ortadoğu'da istikrar için Türkiye, Mısır, İran, Suudi Arabistan ve Irak arasında zirve düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Şii liderden flaş zirve çağrısı!
Şii liderden flaş zirve çağrısı!
GİRİŞ 23.04.2017 15:30 GÜNCELLEME 23.04.2017 16:01
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Irak'taki Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el-Hekim, Ortadoğu'da istikrar için bölgedeki beş ülke arasında zirve düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Irak meclisindeki en büyük grubun lideri Hekim, Mısır'da yayımlanan hükümet yanlısı Ahbar el-Yevm gazetesine verdiği mülakatta bölgenin istikrara kavuşması amacıyla Mısır, Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve Irak arasında bir iş birliği girişiminin başarılı olup olamayacağına dair soruyu yanıtladı.

Hekim, "Bütün bölgeyi kasıp kavuran terör tehlikesini göz önünde bulundurduğumuzda bölge ülkelerinin çoğunun bu düşmanla mücadele edebilecek kapasitede olmadığını görüyoruz. Bu nedenle tehlike tüm bölge ülkeleri için daha büyük hale gelebilir." dedi.

Bölgede son yıllarda yaşanan krizlerin siyasi temelli olduğuna işaret eden Hekim, "Mısır'ın bu anlamda bir girişime öncülük edip başarılı olabileceğini düşünüyoruz. Bu, liderlerin hemen bir araya gelecekleri anlamına gelmiyor. Bazı adımlar atıldıktan ve prosedürler uygulandıktan sonra zirve düzenlenebilir. Böyle bir zirve, Ortadoğu'da sorunun çözülmesine ve istikrarın sağlanmasına vesile olabilir." diye konuştu.

Şii lider Hekim, Irak'ın, Arap ülkeleri ve İran'la komşuluk ilişkilerinin yanı sıra pek çok ortak noktasının bulunması hasebiyle bu ülkeler arasındaki görüş ayrılıklarını azaltacak bir rol oynayabileceğini kaydetti.

Irak'ta terörle mücadelede gelinen aşamayı da değerlendiren Hekim, DEAŞ'a karşı zaferin yakın olduğunu, bu tehdidin ortadan kalkmasının ardından Arap ülkeleriyle ilişkilere daha fazla eğileceklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    ah... resim daha net olmaya basladi... ne resmi? Vatikan Italyan Gladyo yardimiyla Misirda bir kilisede bomba patlatiyor, ve Misira Daesh karsi savas acma ve bölgeye silahla girme BAHANE veriyor, ama vatikan Daesh'in ruhani lideridir, onlar bir hacli ordusudur, evet dogru, o zaman niye Misri girsinki? cünkü Sisi bir HACLI SIYONISTDIR, bu adim Türkiyenin bölgede daha zor hale getirmek icin yapiliyor, hacli ordu olarak gelecekler... sizce Hristyan Koptlar orduya katilip gelmezmi? intikam icin gelebilirler... Papanin ziyareti bunu saglayabilir, bir degil bi cok hacli seferleri yaklasiyor sanki, bunlar istedigi planlari kursunlar, ALLAH planlarin en iyi KURANDIR.
    Cevapla
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    MISIR a cagri yaptigina göre hangi kafayla calistigi belli..
    Cevapla
  • Taner gun 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar iran islam degildir dinleri siidir. hic kafirle savasi yoytur . cunki o da kafirlerdendir. iran islam ise deas da islam olur.
    Cevapla
  • nfg 6 yıl önce Şikayet Et
    vallaha mı
    Cevapla
  • cancel 6 yıl önce Şikayet Et
    birlik olup ABD ve Nato ve Rusya çıkarılmalı suriye ve ıraktan pkk, deaş ve esed, hizbuşşeytan terörü temizlenmeli demoktatik seçimlere zemin hazırlanmalı
    Cevapla
  • nurettin demir 6 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle mukteda el sadr hazretlerini ikna etmek gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi