Gerilimin arttığı bölgede Çin'den dev hamle!

Kore yarımadasında gerilim sürerken Kuzey Kore ve ABD'ye itidalli olmaları çağrısı yapan Çin, ilk yerli uçak gemisini suya indirdi.

Gerilimin arttığı bölgede Çin'den dev hamle!
Gerilimin arttığı bölgede Çin'den dev hamle!
GİRİŞ 26.04.2017 10:48 GÜNCELLEME 26.04.2017 10:48

Kore yarımadası'nda Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze geliştirme programı ile ABD ve müttefikleri Japonya ile Güney Kore'nin askeri tatbikatları ayrıca ABD'nin Carl Vinson Uçak Gemisi Görev Grubu'nu bölgeye göndermesi ile tırmanan kriz sürerken, taraflara itidalli olmaları çağrısı yapan Çin ilk yerli uçak gemisini suya indirdi.

Yapımına 2015'de başlanan uçak gemisi, Çin'in Kuzey Kore ile sınırı olan Liaoning bölgesinde bulunan Dalian kentindeki limanda yapılan törenle suya indirildi.

'Type 001A' adlandırılan, 315 metre uzunluğundaki ve 75 metre genişliğindeki uçak gemisi Dalian limanında inşa edildi. Gemisinin gövde ağırlığı 70 bin tonu buluyor.

Suya indirilen gövdeye santral teçhizatı, sistem yüklemeleri ve silah montajı yapılma aşamasına geçileceği aktarıldı. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da, yerli uçak gemisinin 2020'den önce ordu envanterine alınacağı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi