Türkiye'ye sığınan 231 Iraklı Musul'a geri döndü

Musul'daki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 231 Iraklı, kentin DEAŞ'tan kurtarılan doğu yakasındaki evlerine geri döndü.

Türkiye'ye sığınan 231 Iraklı Musul'a geri döndü
Türkiye'ye sığınan 231 Iraklı Musul'a geri döndü
GİRİŞ 28.04.2017 22:12 GÜNCELLEME 28.04.2017 22:12

Musul kentindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 231 kişi, Irak'ın Ankara Büyükelçiliği ve bakanlığın Türkiye'deki temsilcileri ile iş birliği içerisinde kendi istekleriyle Musul'un doğu yakasındaki evlerine geri döndü.

Irak'ın Musul kentindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 231 Iraklı, kentin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan doğu yakasındaki evlerine döndü.

Göç ve Göçmenler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Musul kentindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 231 kişi, Irak'ın Ankara Büyükelçiliği ve bakanlığın Türkiye'deki temsilcileri ile iş birliği içerisinde kendi istekleriyle Musul'un doğu yakasındaki evlerine geri döndü." denildi.

Açıklamada, Irak tarafından temin edilen 6 otobüsle Türkiye'nin farklı kentlerinden alınan sığınmacıların, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerdeki evlerine nakledildiği kaydedildi.

Irak ordusunda görevli üsteğmen Nayif ez-Zebidi de DEAŞ'ın kuşatma altında tuttuğu Musul'un "Eski Şehir" olarak adlandırılan yoğun nüfusun yaşadığı bölgeden kaçan yaklaşık 80 sivilin, hükümet güçlerinin kontrolündeki güvenli bölgelere götürüldüğünü söyledi.

Sığınmacıların geçici karşılama merkezlerine alındığını ifade eden Zebidi, sivillerin daha sonra Göç ve Göçmenler Bakanlığı gözetiminde kurulan sığınmacı kamplarına gönderileceğini kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!