İlk tuğla yapıldı! İnsanlık buradan yükselecek

Mars'a koloni kurmak için çalışmalarını sürdüren Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars toprağından oldukça dayanıklı bir tuğla yapmayı başardı.

İlk tuğla yapıldı! İnsanlık buradan yükselecek
İlk tuğla yapıldı! İnsanlık buradan yükselecek
GİRİŞ 29.04.2017 12:49 GÜNCELLEME 29.04.2017 12:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Diego Üniversitesi'nde gerçekleştirilen çalışma kapsamında Mars'ta kullanılabilecek tuğla geliştirildi. Bilim adamları gezegenin kırmızı topraklarını fırın ya da ilave hiçbir malzeme kullanmadan tuğlaya dönüştürebildiler. 

NASA tarafından finanse edilen araştırma ilk etapta Mars toprağını baz alarak tuğlalar yapmayı denedi. Ancak bilim insanları, simülasyon esnasında yüksek bir basınca maruz kaldığında polimerlere gerek olmadığını keşfetti. Yapılan testlerle bu tuğlaların çelikle güçlendirilmiş betonlardan daha dayanıklı olduğu tespit edildi.

San Diego Üniversitesi Yapısal Mühendislik Profesörü ve makalenin baş yazarı Yu Qiao, "Mars'a gidecek ilk insanlar öncü olacaklar ve inanılmaz derecede cesurlar! Onların tuğlarını yapacak kişi olmaktan onur duyacağım." dedi. 

YORUMLAR 11
  • tuva 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaşanabilir bir Dünya"yı, yaşanılamaz hale getiren insan.. çok merak ediyorum acaba hiç hayat olmayan Mars"ta nasıl yaşayacak?
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapdıkları insana huzur yerine acı veriyor dünyanın durumunu göremiyorsun birde hayranlık duyuyorsun kafanı kaldır ve insan şefkatı ile bak.
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük iş yapıdınız fark farklı görünmek.
    Cevapla
  • Mechul 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazdığın belli değil.
    Cevapla
  • inanan 6 yıl önce Şikayet Et
    uzayda amerika (obama Nasanın işini bitirdi) yavaşladı avrupada iş yok japonyanin pili bitti uzayda hızlı ilerleyen tek ülke Çin olacak 3.uzaya insan gönderen yakında 2. aya insan gönderen olursa amerikan in tahtı sarsılır.Sonraki tabiki mars a üs kurma venüsun yörüngeye gidiş. Sonuç Ülkemiz ne füzesi var nede uzay üssü var nede uzay çalışması çok kötü.
    Cevapla
  • fidan 6 yıl önce Şikayet Et
    var var merat etme geçte olsa kuruldu
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    olimposu düşünüyorlardı.çökme ihtimaline karşı.alternatif barınaklar tasarlıyorlar.tuğladan kulube.haha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi