DAEŞ Musul'da katliam yaptı! Onlarca sivil...

Irak'ın Musul kentinde düzenlenen hava saldırıları ve terör örgütü DEAŞ tarafından gerçekleştirilen infazlarda 20 sivilin öldüğü, 5 sivilin yaralandığı bildirildi.

DAEŞ Musul'da katliam yaptı! Onlarca sivil...
DAEŞ Musul'da katliam yaptı! Onlarca sivil...
GİRİŞ 30.04.2017 12:32 GÜNCELLEME 30.04.2017 12:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Iraklı aktivist Muhammed Fadıl Hayali, dün akşam gerçekleştirilen hava saldırısında Musul'un batısındaki Es-Sıhha Mahallesi'nde bulunan bir evin vurulduğunu söyledi.

Saldırıda aynı aileden 15 kişinin öldüğünü, 5 kişinin ise yaralandığını aktaran Hayali, hava saldırısını düzenleyen uçakların Irak ordusuna mı yoksa uluslararası koalisyona mı ait olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Hayali, "Saldırıyı yapan tarafın belirlenmesi zor bir durum." ifadesini kullandı.

DEAŞ, KAÇMAYA ÇALIŞAN SİVİLLERİ KATLETTİ

Öte yandan Irak emniyetinde görevli Yüzbaşı Subhan Ali eş-Şuveyli, Musul'un batısındaki El-Islah ez-Zirai Mahallesi'nden kaçmaya çalışan 5 sivilin terör örgütü DEAŞ tarafından öldürüldüğünü kaydetti.

Şuveyli, "Söz konusu mahalleden kurtulanlar, emniyet güçlerinin güzergahı üzerinde bulunan yolda 5 kişinin cesedini gördüklerini anlattı." dedi.

Terör örgütü DEAŞ'ın bölgeden kaçmaya çalışan sivilleri öldürüp, cesetlerini yol kenarlarında sergilemek suretiyle insanları korkutmaya çalıştığını dile getiren Şuveyli, "Bu olay ne yazık ki ne ilk ne de son." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    Öldükleri sivileri örtpas etmek için uydurmuş bir yalan dır.. ABD kimse bir şey söylemiyor Irak açkılama yapiyor bobalan evi kim yaptı beli değil ama İŞİD din sivil öldrdüğü çok iyi biliyor sanki ordaymış gibi anlatıyor
    Cevapla
  • caner 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani musul yalan oldu ne oldu ey ırak yönetimi bir türlü giremediniz musula hani deaşı çıkartacakdınız ne oldu operasyonlarınıza hani nerde mücadeleniz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi