ABD Hava Kuvvetleri duyurdu: Hackleyene ödül!

ABD Hava Kuvvetleri, kendi sistemlerini hacklemeyi başaran kişiye ödül vereceğini duyurdu.

ABD Hava Kuvvetleri duyurdu: Hackleyene ödül!
ABD Hava Kuvvetleri duyurdu: Hackleyene ödül!
GİRİŞ 01.05.2017 02:58 GÜNCELLEME 01.05.2017 02:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetleri tarafından daha önce ABD'nin çeşitli birimlerinde de olduğu gibi 'bug bounty' programı başlatılacağı açıklandı.

Dünyadaki pek çok ülkede kurum ve firmaların sistemlerinin güvenlik açıklarını tespit ettirmek amacıyla halka açık şekilde yürütülen 'bug bounty' programlarına bir yenisi daha eklendi. ABD Hava Kuvvetleri'nin yaptığı açıklamada, 30 Mayıs ile 23 Haziran tarihleri arasında sürecek olan bir yarışma düzenleyeceğini açıkladı. "Hack the Air Force" isimli para ödüllü yarışmanın kurallarının ise pek esnek olduğu söylenemez.

Shiftdelete.net'in haberine göre, 15 Mayıs'tan itibaren kayıtların alınmaya başlanacağı belirtilen yarışmada hackerlar ister tek olarak isterlerse ise grup halinde bulunabilecek. Online sınavı geçen adaylar arasında sadece adli sicili temiz olanların katılabileceği yarışma, şimdiden büyük ilgi çekmeyi başardı.

Ödüller konusunda net bir açıklama yapmayan hava kuvvetleri personeli, ödülü 'gereken ödeme yapılacak' şeklinde tanımladı. Geçtiğimiz senelerde bu etkinliğe öncülük eden 'Hack the Pentagon' yarışmasına ABD Savunma Bakanlığı, toplamda 75 bin dolar ödül ödemesi gerçekleştirmişti.

Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, 'Hack the Air Force' yarışmasında da benzer bir ödülle karşılaşılabileceği öngörülüyor.

YORUMLAR 4
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    van gurnazlar var fareye peynir koklatirken yakaladiklari gibi bunlarda haklayenkleri tespit edecek bunlarda onlar sonsuza dek hakliyacaklar
    Cevapla
  • Momed Oğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam acigi girmeden bulmaya calisir. Yerime az bilen birini gonderir aldığı ödülu paylasirdim.
    Cevapla
  • Aziz 6 yıl önce Şikayet Et
    75 bin doları verip iki gün sonra kafana 2 mermi sıkmasınlar?
    Cevapla
  • Buzadam 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok sistem icin kullanisli hale getitiyorlar genelde mermiyi baska ulkeler icin biseyler yapana sikiyorlar aselsanda olen muhendisler gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı