Kopyacı Le Pen! Fransa'da alay konusu oldu

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen'in bir konuşmasında cumhurbaşkanı seçiminin birinci turunda elenen François Fillon'un bir konuşmasını bire bir kopyaladığı ortaya çıktı.

Kopyacı Le Pen! Fransa'da alay konusu oldu
Kopyacı Le Pen! Fransa'da alay konusu oldu
GİRİŞ 03.05.2017 09:28 GÜNCELLEME 03.05.2017 09:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Le Pen'in dün yaptığı mitingdeki konuşmasının bir bölümünün Fillon'un iki hafta önce yaptığı konuşmanın Fransa'nın Avrupa ve dünyadaki rolüne ilişkin bölümünden yaklaşık dört paragraf ile bire bir aynı cümleleri içerdiği görüldü.

SOSYAL MEDYADA VE TELEVİZYONLARDA ALAY KONUSU OLDU

Fillon'un konuşmasını bire bir kullandığı ortaya çıkan Le Pen'in yakın çalışma arkadaşları bunun bilinçli bir alıntılama olduğunu savunsa da sosyal medyada ve Fransa medyasında durum alay konusu oldu. Pek çok televizyon kanalı konuyu ana haber bültenlerinde kullandı.

ANKETLERDE MACRON ÖNDE

Seçimin birinci turunda yüzde 20'ye yakın oy alan Fillon, birinci turda kaybetmesinin ardından merkezde bir siyaset yürüttüğünü belirten Yürüyüş Hareketi Lideri Emmanuel Macron'u desteklediğini bildirmişti. Kamuoyu yoklamalarında Le Pen ile yarışacak olan Macron önde görünüyor.

İKİNCİ TUR PAZAR GÜNÜ

Seçimin ikinci turu önümüzdeki pazar günü yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    istediğiniz kadar macronu desteklerin sizi illücüler sizi. nasıl ki abd de trump clinton denen satılmışı yenip halk başa geçtiyse fransada da aynısı olacak
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    muhabirler neden o kadar sinirli bakıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü