Charlie Hebdo bu sefer kendi ülkesini karıştırdı!

Fransız mizah dergisinin, yeni Cumhurbaşkanı Macron'un 64 yaşındaki eşinin hamile karikatürünü kapak yapması, sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Charlie Hebdo bu sefer kendi ülkesini karıştırdı!
Charlie Hebdo bu sefer kendi ülkesini karıştırdı!
GİRİŞ 11.05.2017 09:55 GÜNCELLEME 11.05.2017 09:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa'nın dünyaca ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo'nun, yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 64 yaşındaki eşi Brigitte'in hamile karikatürünü bu haftaki sayısına kapak yapması, sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı.

"O HARİKALAR YARATACAK"

Derginin ünlü karikatüristi Riss'in çizdiği kapakta, Macron, hamile olarak tasvir edilen kendisinden 24 yaş büyük eşinin karnına dokunarak, "O harikalar yaratacak." ifadesine yer veriyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Sosyal medyada karikatürle ilgili, "cinsiyet ayırımcılığı" ve "kadınlara saygısızlık" yaptığı görüşü paylaşılarak, "utanç verici" ve "büyük terbiyesizlik" gibi yorumlar yapıldı.

DİN KARŞITI ONLARCA KARİKATÜRÜ

"Din karşıtı ve sol görüşlü" olarak bilinen Charlie Hebdo, Katolik Hristiyanlık, İslam, Musevilik karşıtı çizimlerle siyasetçileri ağır bir şekilde alaya alan karikatür ve yazılarla sıkça gündeme geliyor.

SEÇİMLERDE LE PEN'E OY VERİLMEMESİ İÇİN ÇAĞRI YAPMIŞLARDI

Fransa'da, 7 Ocak 2015'te merkezine düzenlenen saldırıda bazı çizerlerinin yaşamını yitirdiği karikatür dergisi Charlie Hebdo, ülkedeki cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda aşırı sağcı Le Pen'e oy verilmemesi çağrısı yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların tek ülkesi israildir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı