AB'den flaş Ukrayna kararı!

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, vize serbestisini onaylamasına ilişkin, “Bu Avrupa’ya, özgürlüğe, devletimizin bağımsızlığına yönelik dev bir adımdır.” dedi.

AB'den flaş Ukrayna kararı!
AB'den flaş Ukrayna kararı!
GİRİŞ 11.05.2017 14:34 GÜNCELLEME 11.05.2017 15:24

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili anlaşmanın 17 Mayıs’ta Avrupa Parlamentosunda düzenlenecek törenle imzalanacağını söyledi. 

20 GÜN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

İmza törenine katılmak için gerçekleştireceği ziyaretin, son 3 yılda Ukrayna Devlet Başkanı olarak Avrupa’ya yaptığı en önemli ziyaretlerden biri olacağını kaydeden Poroşenko, anlaşmanın, imzalanmasından 20 gün sonra yürürlüğe gireceğini kaydetti.

POROŞENKO AÇIKLAMASINA ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

“Bu durumda 34 Avrupa ülkesi, 11 Haziran gibi biyometrik pasaportu olan Ukrayna vatandaşlarına kısa süreli vizesiz ziyaretler için yeşil ışık yakacak. Büyükelçilikler ve vize merkezlerinde beklemeler sona erecek. Usandırıcı belge toplamalar geçmişte kalacak. Konsolosluk harcı ve diğer aracılara ödeme yapanlar tasarruf edecek.”

Vize serbestisinin yurt dışına çıkmayı kolaylaştırmaktan daha fazla anlam ifade ettiğini belirten Poroşenko, “Bu Avrupa’ya, özgürlüğe, devletimizin bağımsızlığına yönelik dev bir adımdır. Sovyet geçmişinden kopuyoruz ve Avrupa medeniyetinin parçası haline geliyoruz. Vize serbestisi bizim geri dönüşü olmayan Avrupa entegrasyonunda Avrupa stratejimizin doğru olduğunun göstergesidir.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası