Tek tek gönderdi! 192 ülkeye mektup

Kuzey Kore, BM üyesi 192 ülkenin temsilciliklerine gönderdiği mektupta, nükleer programı ve balistik füze denemeleri nedeniyle alınan yaptırım kararlarının uygulanmamasını istedi.

Tek tek gönderdi! 192 ülkeye mektup
Tek tek gönderdi! 192 ülkeye mektup
GİRİŞ 13.05.2017 12:21 GÜNCELLEME 13.05.2017 12:21
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 192 ülkenin temsilciliklerine mektup göndererek, "yaptırımların yasal dayanağının olup olmadığı netleştirilinceye kadar BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanmasının tekrar gözden geçirilmesini" istedi.

"YAPTIRIM UYGULAMAYIN"

Kuzey Kore'nin BM Daimi Temsilciliğinden yapılan açıklamada, uluslararası topluma, nükleer programı ve balistik füze denemeleri nedeniyle Pyongyang'a yönelik yaptırımların uygulanmaması çağrısında bulundu.

"YAPTIRIM KARARLARI ARAŞTIRILSIN"

Açıklamada Kuzey Kore, yaptırım kararlarının yasal dayanağının araştırılması için BM tarafından uzmanlardan oluşan uluslararası bir forum oluşturulması talebini yineledi.

BM Güvenlik Konseyi ilk olarak 2006 yılında Kuzey Kore'ye yaptırım uygulanması kararı almıştı. Kuzey Kore'nin nükleer füze denemelerine devam etmesi ve iki uzun menzilli roket atışının ardından bu önlemler artırılmıştı.

ABD DAHA FAZLA YAPTIRIM UYGULANMASINI İSTİYOR

Kuzey Kore'yi nükleer programı nedeniyle sert şekilde eleştiren ve Çin'in de desteğini alarak Pyongyang'ı nükleer programından vazgeçirmek isteyen ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, bu ülkeye daha fazla yaptırım uygulanmasını istiyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise BM Güvenlik Konseyinde Kuzey Kore'nin nükleer programının görüşüldüğü toplantıda, "Büyüyen tehdit karşısında Kuzey Kore'yi bu tehlikeli yoldan döndürmek için baskı yapmanın zamanı geldi. Konseye Kuzey Kore konusunda harekete geçmesi çağrısında bulunuyorum. Yeni bir yaklaşım belirlemeli, diplomatik ve ekonomik baskıyı artırmalıyız" değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kore tebrik etmeliyiz en büyük şeytanla yıllardır savaşıyor .
    Cevapla
  • yorumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz!
    Cevapla
  • Fevzi 6 yıl önce Şikayet Et
    Batı medeniyetinin atalarının tarihte yaptıkları ortada kesinlikle başta ABD nükleer silahları bırakmalı
    Cevapla
  • bay x 6 yıl önce Şikayet Et
    yozgata niye gelmedi :))
    Cevapla
  • Anatolia 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika, k.koreyi bahane edip çin'e parmak sallıyor. Doğu avrupaya Rusyadan korkusuna hava savunma sistemlerini Koydu. Şimdi de g.koreye koyuyor. Tek sıkıntı Rusyanın doğu himayesi ve Çin aslında ama k.koreyi bahane edip, g.koreyi koruyormuş gibi davranıyor. Bunu herkes biliyor :)
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim diğer ülkelerde neden var bu nükleer silah. Biride çıkıp Ey ABD Rusya sizde neden var oğlum demiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi