ABD'den Erbil'e kritik ziyaret!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Donald Trump'ın DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'u kabul etti.

ABD'den Erbil'e kritik ziyaret!
ABD'den Erbil'e kritik ziyaret!
GİRİŞ 15.05.2017 09:22 GÜNCELLEME 15.05.2017 09:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

IKBY'den yapılan açıklamaya göre Barzani, McGurk ve beraberindeki heyetle Erbil'de bir araya geldi. Görüşmede, Musul'u DAEŞ'den kurtarma operasyonu, IKBY'ye yönelik iç göç ile bölgedeki siyasi gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Barzani, Erbil-Bağdat arasında kördüğüm haline gelen sorunların çözümüne ilişkin ABD'nin verdiği destekten dolayı McGurk'e teşekkür ederek, Erbil-Washington ilişkilerinin daha da güçlenmesi dileğinde bulundu.

IKBY'nin, Irak'taki terör olaylarından kaçan birçok iç göçmene ev sahipliği yaptığını hatırlatan Barzani, özellikle son birkaç ayda Musul'u DAEŞ'den kurtarma operasyonunda çıkan çatışmalarda yaralanan Irak ordusuna bağlı yaklaşık 35 bin askerin Erbil'de tedavi edildiğini ancak Irak merkezi hükümetinin bu konuda yeterli destek sunmadığını kaydetti.

Açıklamaya göre McGurk de görüşmede, terör olaylarından evlerini terk edip IKBY'ye sığınan iç göçmenlerin durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, ülkesinin Erbil'e hem askeri hem de insani yardımlarının devam edeceğini vurguladı.

Erbil-Washington ilişkilerine de değinen McGurk, her iki taraf arasında güçlü ilişkiler bulunduğunu ve bunun daha da güçlenmesini temenni ettiklerini bildirdi.

YORUMLAR 1
  • ABD OYUNLARI 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Kuzey Irak Yönetiminin Arasını Türkiye İle Bozarak Kuzey Irak'ı Kendi Tarafına Çekmeye Çalışıyor Bu Açık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı