Atmosferin ötesine geçti! Gergin saatler

Kuzey Kore, pazar günü yaptığı yeni füze denemesinin başarılı olduğunu ve büyük nükleer başlıklar taşıyabilen güdümlü füze geliştirildiğini duyurdu.

Atmosferin ötesine geçti! Gergin saatler
Atmosferin ötesine geçti! Gergin saatler
GİRİŞ 15.05.2017 10:49 GÜNCELLEME 15.05.2017 10:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yeni bir füze denemesi yaparak ABD'nin ve Japonya'nın bir kez daha tepkisini çeken Kuzey Kore'den yapılan açıklamada yeni tip güdümlü bir füze denendiği ve denemenin başarılı olduğu belirtildi.

Habertürk'ün aktardığına göre Kuzey Kore'nin açıklamasında, füzenin 2000 kilometre yükseliğe kadar çıktığı ve 700 kilometre uzağa gittiği ifade edildi. Açıklamada, füze denemesinin yeni geliştirilen güdümlü füzenin büyük nükleer başlıklar taşıyıp taşıyamadığının anlaşılması için yapıldığı duyuruldu.

KİM'DEN ÇALIŞANLARINA "ÖĞÜT"

Öte yandan Kuzey Kore'nin resmi devlet ajansı KCNA, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un da füze denemesini denetlediğini bildirdi. Kim Jong-un'un, bilim adamları ve teknisyenlere "ABD doğru tercihi yapana kadar" yeni nükleer silahlar ve ateşleme metodları üzerinde çalışmalarını öğütlediği belirtildi.

GÜNEY KORE: ATMOSFERİN DIŞINA ÇIKTI

Güney Kore haber ajansı Yonhap ise, Kuzey Kore'nin açıklamalarını doğrulamadı ancak füzenin atmosferin dışına çıkıp daha sonra yeniden atmosfere döndüğünü açıkladı. Kıtalararası Güdümlü Füzeler'in çalışma prensiplerine göre, füzenin atmosferin dışına çıkıp geri gelebilmesi kritik bir önem arz ediyor.

ABD İLE ARTAN GERİLİM

Yaklaşık 1 senedir birçok füze denemesi yapan ve nükleer silahlar geliştiren Kuzey Kore, bir süredir ABD ile gerilim yaşıyor. ABD, Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlandırılmasını isterken, Kuzey Kore kendi öz savunması için nükleer programını geliştirmeye devam edeceğini duyurmuştu.

YORUMLAR 13
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Sallasa ya bir tane Amerika'ya, yemeyin bunları hepsi hikaye..
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlarla ortak çalışsak ya ..
    Cevapla
  • omer 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adam ya birilerini idam ediyor, yada fuze denemesi yapiyor. kuzey koreden sadece butur haberlerin cikmasi enteresan degilmi. bu ulkede iyi hicbirsey olmuyormu?
    Cevapla
  • Ayazagalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların tutulacağı yok.cunku petrol yok.
    Cevapla
  • karayel 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar bukadar yokluk ve ambargolarla bu fuzeleri nasil yapiyorlar hayret bizimkiler bir eli yagda bir eli balda daha yeni 300 km menzilli bir fuze yaoabikdik adamlar ise kitalar arasi fuze deniyor helal olsun
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Önem verilen Füze yapmak değil de ondan. Esasen Füze yapmak değil, Füze alımından de koparılırsa bakılıyor olması olabilirmi ? Sanayimiz de iş gücümüz de tam evvel Allah. Esasen nekadar vergi toplamak ne kadar satıl almak tema olunca anca biz sanki ulaşıulmaz birşey gibi bakar dururuz. Elin köy kadar büyük ülkesi yapar biz bakarız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!