Merkel ezdi geçti! Kalesini yıktı

Almanya'da genel seçimler öncesinde Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yapılan seçimlerde, Merkel'in liderliğini yaptığı Demokrat Birlik Partisi birinci parti çıktı.

Merkel ezdi geçti! Kalesini yıktı
Merkel ezdi geçti! Kalesini yıktı
GİRİŞ 15.05.2017 11:46 GÜNCELLEME 15.05.2017 11:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yapılan Eyalet Meclisi seçimlerinde, Başbakan Angela Merkel'in genel başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) oyların yüzde 34,3'ünü alarak birinci parti çıktığı bildirildi.

Almanya'nın en yoğun nüfusunun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya'da 13,1 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerde oy kullanma işlemi yerel saat ile 18.00'de sona erdi.

MERKEL OYLARINI YÜZDE 8 ARTTIRDI

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'nin açıkladığı ilk sandık çıkış anketinde CDU, 2012'deki seçimlere göre oylarını yüzde 8 artırarak yüzde 34,3 ile birinci parti çıktı.

SPD, 5 YIL SONRA AĞIR DARBE ALDI

Eyalette iktidar olan Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise 5 yıl önceki seçimlere göre yüzde 8,5 oy kaybederek, yüzde 30,6 ile ikinci sırada kaldı.

HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI?

Hür Demokrat Parti (FDP) bir önceki seçimlere göre yüzde 3,6 oranında artırarak yüzde 12,2 ile üçüncü, eyalette ilk kez seçimlere katılan aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi yüzde 7,7 ile dördüncü oldu.

CEM ÖZDEMİR'E SOĞUK DUŞ! ÇAKILDI

Yeşiller Partisi ise yüzde 5,4 oranında oy kaybederek yüzde 6 oranında oy aldı. İlk sandık çıkış anketine göre oylarını yüzde 2,5 oranında arttırarak yüzde 5’te yer alan Sol Parti ise yüzde 5'lik seçim barajını geçip geçmeyeceği merak konusu oldu.

Korsanlar Partisi ise yüzde 6,7 oranında oy kaybederek yüzde 1,1 oy oranıyla meclis dışında kaldı.

SCHULZ 24 EYLÜL'DEKİ GENEL SEÇİMLER ÖNCESİ BÜYÜK YARA ALDI

Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak genel seçimler için bir prova niteliğinde olan Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi seçimleri, büyük umutlarla başbakan adayı olan eski Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz büyük yara aldı.

MERKEL'DEN 3 EYALETTE 3 ZAFER

Başbakan Merkel’in partisi CDU ise bu yıl içinde 3 eyalette yapılan eyalet meclisi seçimlerinde üçüncü kez zaferle ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • evet inşallah 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkler cem özdemir e kesinlikle oy yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık