Japonya’da İslâm üzerine sempozyum yapılacak

I. Uluslararası Kyoto Üniversitesi Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi Sempozyumu 20-21 Mayıs tarihlerinde Kyoto’da düzenlenecek.

Japonya’da İslâm üzerine sempozyum yapılacak
Japonya’da İslâm üzerine sempozyum yapılacak
GİRİŞ 18.05.2017 15:21 GÜNCELLEME 18.05.2017 15:21

Sempozyum açılışı, düzenleyen kuruluşlar adına Kyoto Üniversitesi ASAFAS Dekanı Yasushi Kosugi, Kyoto Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi Direktörü Yasushi Tonaga, ve Kerim Vakfı, TÜRKKAD-Türk Kadınları Kültür Derneği’ni ve Üsküdar Üniversitesi’ni temsilen Cemalnur Sargut’un ev sahipliğinde ve Tokyo Büyükelçisi Sayın Ahmet Bülent Meriç’in toplantıyı teşrifi ile gerçekleştirilecektir.

Sempozyum İslâm araştırmalarının farklı ülkelerde günümüze değin nasıl yapılandırıldığı sorusunu gündeme getirecektir. İslâm araştırmaları tasavvuf alanına odaklanarak, bu çalışmaların Amerika, Çin, Japonya ve Türkiye’de kurumsal ve entelektüel tarihini ortaya koyan bildirilere yer verilecektir. İslâm araştırmalarının akademik disiplinler, oryantalizm, devlet kurumları açısından ele alınış farklılıkları ve bunlarla dini kimlik arasındaki ilişkiler konu edilecektir. İslâm araştırmalarında tasavvuf alanına yönelik geliştirilecek akademik işbirlikleri, kurumlar arası ilişkiler ve yeni program yapılandırma imkânları konularında geleceğe yönelik bir projeksiyon yapılacaktır. Sempozyumda, özellikle tasavvuf araştırmalarının akademik açıdan ele alınış yöntemleri üzerinde değerlendirmeler yapılması beklenmektedir.

Sempozyum kapsamında aynı zamanda, Kyoto Üniversitesi, Kerim Vakfı ve TÜRKKAD İstanbul Şubesi arasındaki kurumsal ilişkiler çerçevesinde ortaklaşa geliştirilmiş, yürütücülüğünü Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün yapmakta olduğu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenmekte olan İki Doğunun Köprüsü: Tasavvuf Kültürü Eğitim Programı başlıklı Projenin Kapanış Konferansı gerçekleştirilecektir.

Sempozyuma Türkiye’den davetli konuşmacı, kurum temsilcileri, izleyici ve teknik ekip olarak toplam 61 kişilik bir heyet katılacaktır.

İki gün sürecek olan sempozyum internet üzerinden canlı olarak izlenebilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi