Rusya ve Suriye'den eş zamanlı 'ABD' açıklaması!

ABD'nin, Ürdün sınırında rejim güçlerine düzenlediği hava saldırısının ardından Rusya ve Suriye'den eş zamanlı açıklama yapıldı.

Rusya ve Suriye'den eş zamanlı 'ABD' açıklaması!
Rusya ve Suriye'den eş zamanlı 'ABD' açıklaması!
GİRİŞ 19.05.2017 11:04 GÜNCELLEME 19.05.2017 11:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, ABD'nin, Ürdün sınırında Suriye hükümet güçlerine düzenlediği hava saldırısının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Rus haber ajansı Sputnik'in peş peşe geçtiği açıklamalara göre Gatilov, "Bu, kesinlikle kabul edilemez. Söz konusu saldırı, Suriye'nin egemenliğinin ihlalidir. Ayrıca bu, ülkedeki siyasal sürece de yardımcı olmayan bir adım" ifadelerini kullandı.

"Bu, hiçbir çerçeveye sığmayan bir eylem" diye devam eden Gatilov şunları söyledi: "Suriye'de gerilimin artmasına neden olan her askeri eylem, şüphesiz, Astana ya da Cenevre'deki siyasal süreçleri etkiliyor. Özellikle de Suriye ordusuna karşı düzenlenen eylemler."

SURİYE'DEN AÇIKLAMA

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "ABD öncülüğündeki koalisyonun, El Tanf'daki saldırısının gerekçeleri kategorik olarak kabul edilemez ve koalisyonun gerçek hedefini göstermiştir" denildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya bilgi veren Suriye Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili ise, saldırıyı kınadıklarını belirterek, koalisyon güçlerinin açıkladığı gibi "çatışmasız bölgeye giren askeri araçların" değil, bölgedeki "askeri noktalardan birinin" hedef alındığını iddia etti.

YORUMLAR 6
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    İran dan çıt yok
    Cevapla
  • Cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Saddam gidince ırak 3 parça oldu, bizimki Esad gitsin diyo, gidince 3 parça olucağını bilmiyormuş. Eş Başkan. Şimdi İran a sataşıyo
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    hahaha kabul edilemezmiş, ey suriye ey iran; rusya ve abd sizi parçalayacak bırakın bunları türkiyeyle birlik olun
    Cevapla
  • ümmet 6 yıl önce Şikayet Et
    suriye ürdün sınırında ışıd ı vuruyor abd ise suriyeyi ilginç
    Cevapla
  • ALBATROS 6 yıl önce Şikayet Et
    Emin Olun Suriye'nin Bütünlüğünü savunan Tek Ülke Var Oda Türkiye Cumhiriyeti Devleti enbaşta Suriye Bile Bölünmesinden Yana Öyle Olmasa Madde İn Usa İle Pydpkk İle İşbirliğine Girip TC devletine Saldirıp Durmazdı Gerçi Acımıyorum Suriye'ye Müstak Oldu Ne Ekersen Onu Biçersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!