Rusya'dan Venezuela'ya gıda desteği

Venezuela, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ülkeye gıda yardımında bulunma sözü verdiğini duyurdu.

Rusya'dan Venezuela'ya gıda desteği
Rusya'dan Venezuela'ya gıda desteği
GİRİŞ 19.05.2017 21:42 GÜNCELLEME 19.05.2017 21:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile yaptığı telefon görüşmesinde, gıda krizindeki Venezuela'ya her ay binlerce ton buğday gönderme vaadinde bulunduğu belirtildi.

Ciddi bir gıda krizi yaşayan ülkede en zor bulunan gıda maddelerinden biri de un. Özel marketlerde çok zor bulunan un için Venezuelalılar ya kara borsacılara başvuruyor, ya da devlete ait marketlerde saatlerce sıra bekliyor.

Venezuela'da gıda kıtlığı, yüksek enflasyon ve artan suç oranlarından kaynaklanan toplumsal hoşnutsuzluk uzun zamandır devam ediyor. Maduro liderliğindeki hükümetin kontrol ettiği Yüksek Mahkemenin, 31 Mart'ta Kongrenin yetkilerini elinden aldığını açıklamasıyla bu hoşnutsuzluk sokak protestolarına dönüştü.

Mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı protestolarda ise şu an kadar 45 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce kişi yaralandı.

 

YORUMLAR 2
  • tarık akın 6 yıl önce Şikayet Et
    ellerindeki hastalıklı olduğu raporlarla belgelenmiş buğdayı, yardım diye veriyorlar. bu gavurlara boşuna gavur demiyorlar. Türkiyeye de bir miktar kitlediler ama dur bakalım
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim onlara sattığımız sebze meyve çok temiz değilmi alayı hormon zaten millet olarak tam müslümanlığa yaraşır şekilde on numara dürüstüz biz önce kendimize bakalım akşam haberleri izledikmi midemiz bulanıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti