İran'dan ABD'ye tepki

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Trump'ın İran ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

İran'dan ABD'ye tepki
İran'dan ABD'ye tepki
GİRİŞ 22.05.2017 00:46 GÜNCELLEME 22.05.2017 00:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD Başkanı Donal Trump'ın İran'la ilgili açıklamalarına, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Zarif, "İran, gerçek bir seçimi daha yeni geride bırakmışken, 'demokrasinin ve orta yolun beşiği' ABD'nin Başkanı tarafından saldırıya uğruyor." ifadelerini kullandı.

Zarif, "Bu saldırı dış siyaset mi yoksa Suudi Arabistan'dan alınan 480 milyar doların kaymağı mı?" sorusunu yöneltti.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Abdulaziz Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi"nde yaptığı konuşmada Trump, Beşşar Esed'in Suriye'de İran'ın desteğiyle "tarif edilemeyecek kadar korkunç suçlar" işlediğini vurgulamış, "İran rejimi, küresel terörizme öncülük ediyor. Bölgede yıkım ve kaosu yayıyor." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 1
  • iran 6 yıl önce Şikayet Et
    mukteda es sadr iranı ikinci kez uyardı. türkiye, suudi arabistan, suriye, ırak ve diğer müslüman ülkeler düşmanımız değil. suriyede esedi desteklemeyi ve esed yandaşlarına silah vermeyi bırakın. halka ekmek, su, battaniye, çadır, ilaç ve gıda verin. yoksa yahudiler bütün ırak ve suriyeyi ele geçirecek dedi. iranı biz de uyarıyoruz. müslüman lar sünnisi, şiası, arabı, acemi, farsı ile bir kardeştir. iranı ırak, suriye, türkiye, lübnan, arabistan, yemen gibi ülkelerle arasını derhal düzeltmeye çağırıyoruz. iranı bölge ülkeleri ile işbirliğine çağırıyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!