ABD kanıtları sızdırdı! İngiltere öfkeli

İngiltere’deki saldırıda olay yerinde çekilen görüntüler ABD medyası tarafından paylaşıldı.

ABD kanıtları sızdırdı! İngiltere öfkeli
ABD kanıtları sızdırdı! İngiltere öfkeli
GİRİŞ 25.05.2017 08:23 GÜNCELLEME 25.05.2017 08:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiltere hükümeti Manchester saldırısına ait olay yeri görüntülerini sızdıran ABD’ye tepki gösterdi.  Söz konusu görüntüler ilk önce New York Times gazetesi tarafından paylaşıldı. Gazete fotoğrafları İngiliz yetkililerden aldığını yazdı.

Fotoğraflarda parçalanmış bir sırt çantası, şarapnel parçaları ve fünye olabileceği belirtilen bir cihaz bulunuyor. New York Times’tan sonra İngiliz basını da görüntüleri paylaştı.

İngiliz hükümetinden gelen açıklamada “Çok öfkeliyiz. Bu kesinlikle kabul edilemez” ifadesi yer aldı.  ABD ve İngiltere arasında istihbarat bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin kaygılar daha önce de dile getirilmişti.

İngiliz hükümeti yetkilisi "ABD sisteminden sızan fotoğraflar kurbanlar, aileleri ve halk için ıstırap verici olacak.” İfadesini kullandı.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Ruddi  ABD'nin intihar bombacısı Salman Abedi'nin kimliğini, soruşturma sürerken ifşa etmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade emiş, Washinton’a ‘bu bir kez daha olmasın’ uyarısını yapmıştı.

Zanlılardan birinin çantasında patlayıcı madde bulundu

Manchester saldırısıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 7’ye yükseldi. Gözaltına alınan zanlılardan birinin çantasında patlayıcı madde bulunduğu belirtildi.

İngiliz basınında yer alan son bilgilere göre, saldırgan Salman Abedi’nin 23 yaşındaki ağabeyi İsmail Abedi gözaltına alındı. Ayrıca küçük erkek kardeş Haşim Abedi de, Libya’da güvenlik güçlerince yakalandı.

İsmail Abedi dışında İngiltere'de olayla ilişkili iki kişi daha gözaltına alındı.Manchester polisi tarafından Blackley bölgesinde bir kadının, ülkenin Nuneaton bölgesinde de bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

YORUMLAR 10
  • LevRok 6 yıl önce Şikayet Et
    Hehehe , haniya sizdirmak basin özgürlügüdü ? MiT Tirlari savasinda öle demiyodunuz ama..
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Gezideki canlı yayınlar neydi sahtekaar ing.
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olaylarını canlı yayınla aktarmak neyin nesiydi o zaman?
    Cevapla
  • Samsun 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha olmasinmis. Basin ozgurlugu diye bir sey var. Sen hic duymadinmi ingiltere. Yoksa bizemi ozel. Bence bu iki kelimenin patentini almaliyiz.
    Cevapla
  • rant 6 yıl önce Şikayet Et
    sığ düşünmeyin. trump ve kraliçe savaşıyor, bu görüntülerin servis edilmesinin bile bir amacı vardır. bu işler basit terör eylemleri değil, güç savaşı. sömürgeciler kendi aralarında itişip kakışıyorlar, ama sonuçta sömürülecek olan, kanı oluk gibi akacak olan müslümanlar. bunlar rant için itişiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı