Teröristler yerle bir etmişti! Diyanet onardı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fırat Kalkanı’yla DEAŞ’tan temizlenen Suriye’nin birçok kentinde, ağır hasarlı 68 caminin 57’sini eski haline getirdi.

Teröristler yerle bir etmişti! Diyanet onardı
Teröristler yerle bir etmişti! Diyanet onardı
GİRİŞ 28.05.2017 13:24 GÜNCELLEME 28.05.2017 17:10

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında temizlenen bölgelerde Suriyelilerin din hizmetlerinden yararlanması için kapsamlı proje hazırladı. Cerablus, Rai, Türkmenbareh, Aktarin, İhtimlat, Mare, Soran, Dabık, Kubbesin, El Bab gibi şehirlerde, DEAŞ saldırılarında hasar gören camileri, tek tek tespit eden Diyanet, bölgeye dini-uhrevi alanı yeniden düzenlemek üzere Türkiye’den bir müftü görevlendirdi.

Diyanet, eksikleri ve ibadethanelerdeki hasarları raporlaştırdı. Hızla kollar sıvandı. Hasar gören 68 caminin 57’si onarılarak ibadete açıldı. El Bab’da 2 bin 500 kişi kapasiteli Hz. Ömer Camii de onarılan ibadethanelerden biri. El Bab ve Kubbesin’de tamamen yıkılan 10 cami ile birlikte 87 caminin de yeniden ibadete açılması planlanıyor.

İMAMLARA EĞİTİM VERİLDİ

Diyanet, yerel halka din hizmeti verecek görevlileri de belirlemeye başladı. Bölgede savaş öncesinde imam ve müezzin olarak görev yapan Suriyelilere çağrıda bulunan Diyanet, 400 kişi seçti. Suriye içinden 5 kişilik bir komisyon kuruldu. Komisyonun belirlediği din görevlileri Kayseri ve Gaziantep’te eğitime aldı. Diyanet, eğitimlere devam edecek.

ONARILAN CAMİLERİN BAZILARI

Suriye’de DEAŞ’ın saldırısı nedeniyle hasar gören ve Diyanet’in çalışması sonrası ibadete açılan camilerin bazıları şunlar:

AZEZ: Ömer B.Hattab Camii, Ali B. Ebi Talip Camii, Halid Bin Velid Camii, Haddadin Camii, El-Meytem Camii, Ebu Bekir El Sıddık Camii, Şeyh Tahir Camii, Şeyh Abdullah Camii.

SAVRAN: Ensar Camii, Enes B. Malik Camii, Ömer B. Hattab Camii, Ali B. Ebi Talip Camii, Muhsinin Camii, Ebu Ubeyde Bin El Cerrah Camii.

TÜRKMENBAREH: Salman-ı Farisi Camii, Ebu Ubeyde El Cerrah Camii, Eyşeyh Meri’i Camii, Üveys El-Karani Camii, El İhsan Camii, Muhammed Ali El Mesud Camii.

CERABLUS: İmam Hatip Camii, Hıdır İmam ve Hatibi Camii, Nur Camii, Hz.Ömer Camii, Hasan Camii, Hz. Sad Camii, Cami-i Kebir.

MARE: Ebu Bekir Sıddık Camii, İhsan Camii, Nur Camii, İman Camii, İnsaf Camii, Mustafa Camii, Selmanı Farisin Camii.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'