Cesetler üst üste atılmış halde bulundu!

Filipinlerde DAEŞ bağlantılı Maute örgütü ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar ülkenin Marawi kentinde sürüyor.

Cesetler üst üste atılmış halde bulundu!
Cesetler üst üste atılmış halde bulundu!
GİRİŞ 29.05.2017 08:58 GÜNCELLEME 29.05.2017 13:09
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Filipinler’in Mindao eyaletinde bulunan Marawi kenti terör örgütü DAEŞ bağlantılı Maute örgütünün kuşatması altında. Ülkede özel polis ve asker örgüte karşı seferber olmuş durumda. Sokaklarda çatışmalar aralıksız sürüyor.

CESETLER ÜST ÜSTE ATILMIŞ HALDE BULUNDU

Kentin merkezinden gelen fotoğraflarda yoğun Duman bulutları gökyüzünü kaplamış durumda. Polis Marawi’de infaz edilen 16 rehinenin cesetlerine ulaştı. 8 erkeğin cesedi bir arazide öylece üst üste atılmış halde bulundu. Başlarından vurularak öldürülen sivillerin cesetleri tanınmaz haldeydi. Kadın ve çocukların olduğu diğer 8 ceset ise Mindanao Üniversitesi’nin kampüsünde bulundu.

TERÖRİSTLER KENTE KISMEN HAKİM OLDU

Filipinler ordusu sözcüsü Tuğgeneral Restituto Padilla, Marawi'nin sadece küçük bir bölümünün, geçen hafta kentte kalkışma gerçekleştiren DAEŞ ile bağlantılı Maute örgütü militanlarının kontrolü altında olduğunu açıkladı.

MARAWİ KENTİ BOŞALTILIYOR

200 bin kişinin yaşadığı Marawi’nin yüzde 90’ı boşaltıldı. Kentte halen binde fazla sivil bulunuyor. Güvenlik güçleri bölgede iki ateş arasında kalan sivilleri kurtarmak için operasyonları sürdürüyor.

CAMİYE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BAYRAĞINI DİKTİLER

Ayrıca Marawi'de bir caminin yanındaki okula terör örgütü DAEŞ bayrağı asıldı. Bir DAEŞ'lı terörist bayrağı dikerken görüntülendi.

DUTERTE ÜLKEDE SIKI YÖNETİM İLAN ETMİŞTİ

DAEŞ terör örgütü bağlantılı Maute örgütü, Marawi kentini Salı günü kuşatmıştı. Örgüt üyeleri 11 kişiyi rehin almış, iki okulu, bir cezaevi ve katedrali yakmıştı.

Olayların yaşandığı sırada Rusya’da olan Filipinler Devlet Başkanı Duterte acilen ülkesine dönerek Marawi’de sıkı yönetim ilan etmişti.

ÇATIŞMALARDA 61 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Şu ana kadar devam eden çatışmalarda 61 terörist öldürülürken, ordu yetkilileri, çatışmalarda 16'sı sivil yaklaşık 100 kişinin öldüğünü duyurdu.

DUTERTE'NİN DURUMLA NASIL BAŞ EDECEĞİ MERAK KONUSU

Uzun süredir uyuşturucu ve şiddet olaylarıyla başa çıkmaya çalışan Devlet Başkanı Rodrigo Duterte çeteleri ve uyuşturucu kaçakçılığını önlemek adına sıra dışı önlemler almıştı. Suçu önlemek için kendisine yardım edecek olanlar para ödülü ve polise anında öldürme yetkisi vermişti. Duterte’nin her şeyin üzerine bir de terör örgütüyle nasıl başa çıkacağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR 23
  • Tarık76 6 yıl önce Şikayet Et
    Nur topu gibi çokamaçlı terör örgütü.İsine gelmeyenin ustune sal.Filipinler devlet baskanı uyusturucu cetelerine savaş açmıştı
    Cevapla
  • manzara 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve çin artık birleşmeli , amerikaya dur demeli
    Cevapla
  • muhittin 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve Rusya çokmu farkli kardeş Rusya nın kafkaslarda ettiği ortada.Çinin müslümanlara ettiği ortada. Tek kurtuluş islamda ne zaman bir yigit islam devleti çıkar dünyaya Kuran ahlakıyla hakim olur o zaman herşey düzelir. Rabbim güzel ülkeme nasip eder inşallah.
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim amerikaya diklenirse orada deaş Ortaya çıkıyor
    Cevapla
  • akıncı 6 yıl önce Şikayet Et
    abd israil avrupa ve vatikan yönrticileri ..... çocuğudur. diyen filipinler devlet başkanı uyuşturucuyla mücadelede de sıkı önlemler alınca ihbar edene para ödülü polis vurma yetkisi ve emiri verince abd israil avrupa ve vatikan islamı karalamak ve kendi emellerine hizmet için işid denen teröristleri orada yetiştirdi ajanlarıyla birlikte destekleyip iç karışıklık çıkardı..
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd filipinlere bana kafa tutarsan gununu gosteririm diye mesaj veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı