Merkel'den iki ülkeye rest! Güvenmeyeceğiz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD ve İngiltere'ye 'güvenilemeyeceğini' ifade ederek iki ülkeye rest çekti.

Merkel'den iki ülkeye rest! Güvenmeyeceğiz
Merkel'den iki ülkeye rest! Güvenmeyeceğiz
GİRİŞ 29.05.2017 09:20 GÜNCELLEME 29.05.2017 09:20
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, seçim kampanyası çerçevesinde Münih Trudering'deki bir etkinlikte konuşma yaptı. G7 Zirvesi'nde yaşadığı hayal kırıklığını ifade eden Merkel, "Başkalarına tümüyle güvenebileceğimiz zamanlar bir parça geride kaldı. Son günlerde bunu deneyimledim" dedi. Başbakan Merkel "Biz Avrupalılar kendi kaderimizi gerçekten elimize almalıyız" diye konuştu.

"KADERİMİZ İÇİN MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ"

Deutsche Welle'nin haberine göre, Merkel'in hem Donald Trump liderliğindeki Amerikan hükümetine hem de AB'den çıkmaya hazırlanan İngiltere'ye istinaden bu açıklamayı yaptığı belirtiliyor. Hem ABD hem İngiltere ile dostluğun sürmesi gerektiğini vurgulayan Merkel, "Ama bilmek zorundayız ki kendi kaderimiz için kendimiz mücadele etmek zorundayız" şeklinde konuştu. Merkel aynı zamanda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron liderliğindeki yeni yönetimle iyi ilişkilere verdiği önemi vurguladı.

YORUMLAR 14
  • Levent 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya bizden beter orada amerika ne derse o olur kendi siyasetini yapamazlar amerikanın itidir. bundan kurtulmak istiyorlar ama cok zor yahudi soykırımı yapmış bir almanyaya kimse askeri güç olmasına musade etmez olmaya calışırsa başına iş alır sen araba yap senin ne haddine askeri işler o işler biz babaların işi
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    kendileri sinsi sinsi avrupayı güdümüne almayı planlıyor yunanistan portekiz ispanya italya oltanın ucuna geliyorlar 66 ya bağlar gibi ülkeleri bağlıyacak ülkeleri istila etmeye gerek yok otur derse oturacak kalk derse kalkacak daha ne olsun
    Cevapla
  • growling 6 yıl önce Şikayet Et
    kendi guvenilir ya hasbam
    Cevapla
  • Kazim 6 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın şansölye. İnsallah birbirinize düşün
    Cevapla
  • CEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ikinci dünya savasindna sonra isgal altinda oldugu icin bunu bitirmek istiyor ama zor görünüyor.EU tek basina ingiltere -Abd ye karsi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'