Almanya'da İncirlik depremi! Koalisyon çatırdıyor

Türkiye'nin İncirlik üssündeki Alman askerlerinin Alman milletvekilleri tarafından ziyaretini veto etmesi Almanya'da hükümette işlerin karışmasına neden oldu.

Almanya'da İncirlik depremi! Koalisyon çatırdıyor
Almanya'da İncirlik depremi! Koalisyon çatırdıyor
GİRİŞ 30.05.2017 09:46 GÜNCELLEME 30.05.2017 09:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Askerlerin İncirlik'ten çekilmesi için ısrar eden koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) konuyu bugün meclis grubunda düzenlenecek oturumda ele alacak.

Alman haber ajansı dpa'nın haberini göre, SPD oturumda askerlerin Türkiye'den ayrılmasını öngören bir karar alacak.

MERKEL'İN PARTİSİ KARARI ACELEYE GETİRMEK İSTEMİYOR

Koalisyonun büyük ortağı ve Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik'i (CDU) ise Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesiyle ilgili kararın aceleye getirilmemesini istiyor. CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, "Bizim için terör örgütü DAEŞ ile mücadelede verilen görevin yerine getirilmesi önemlidir. Çabukluk değil, kesinlik söz konusu olmalıdır" dedi.

TAUBER "SPD SEÇİM TAKTİĞİ UYGULUYOR"

Konunun parti yönetimi toplantısında ele alındığını belirten Tauber, "Ön koşulun ne olduğunu bilmeden aceleci davranmamak gerekir. SPD'nin biraz da seçim taktiği uyguladığı anlaşılıyor ki, biz bunda yokuz" dedi.

Almanya'nın 15 Temmuz darbe girişimine katılan FETÖ'cü askerlere iltica izni vermesi üzerine Türkiye İncirlik ziyaretlerini askıya almıştı.

Almanya'nın yaklaşık 260 asker için iki hafta içinde karar vermesi bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarin DEAS ile mücadeleye önem verdigi cok sacma bir aciklama bence düsünsenize almanya Türkiye ile savas catisma halinde olan her kurululusa destek veren bir ülke pkk hdp fetö deas e neden mücadele icin önem versin incirlikten cikacak olmasi vekilleri ve siyasileri araciligi ile ülkemizde at kosturamicak olmasi korkusu dur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!