ABD'den flaş Rakka açıklaması!

ABD’nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, yakın zamanda başlayatacakları Rakka operasyonu hakkında flaş bir açıklama yaptı.

ABD'den flaş Rakka açıklaması!
ABD'den flaş Rakka açıklaması!
GİRİŞ 30.05.2017 16:24 GÜNCELLEME 30.05.2017 16:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD’nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Suriye'de DEAŞ'a karşı Rakka operasyonunun kısa süre içinde başlayacağını belirterek, (terör örgütü PYD/PKK'nın paravan örgütü) SDG ile çalışacaklarını yineledi.

İtalya'nın başkenti Roma’da Dışişleri Bakanlığının jandarma ile işbirliği konferansında konuşan McGurk, terör örgütü DEAŞ ile mücadeleye değindi.

McGurk, DEAŞ'ın Irak'ın Musul ilinin yalnızca 4 kilometrekaresini kontrol ettiğini söyledi.

ABD KARARINI VERDİ: "SDG İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

Terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki karargahı Rakka ilinde başlatılacak operasyonla ilgili McGurk, "Burada da SDG ile birlikte çalışıyoruz ve Rakka’ya 2 kilometre mesafedeyiz. Operasyon yakında başlayacak. Operasyonun başlama tarihine ilişkin bir şey diyemiyorum şu an ama oldukça yakın." ifadelerini kullandı.

SDG, YPG'NİN PARAVAN ÖRGÜTÜ

McGurk'ün Suriye'de müttefik olarak nitelediği SDG, PYD/PKK'nın Suriye'deki paravan örgütü olarak biliniyor.

SDG BİZZAT ABD TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Suriye'de silah ve lojistik desteğiyle kendisine yakın tuttuğu bazı küçük grupları, 12 Ekim 2015'te, SDG adı altında bir araya getirmişti. ABD'nin güçlendirdiği SDG'nin militan ve yönetici kadrosunun neredeyse tamamı, PYD/PKK'lılardan oluşuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • osmalı 6 yıl önce Şikayet Et
    el kaide yi de sscb ye karşı silahlandırmış ve desteklemişti bu siyonist abd, sonra o el kaide ve abd nin silahları abd li askerlere çevriliverdi...
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin PKK YPG SDG ile olasi rakka saldirisinda ne TÜRKIYE ne de ÖSO asla en ufak bir katilmda bulunmamali akisine cok yakinda takip ederek pkk nin biraz edindgi silah yardimi gücüyle simararak rakkada olasi bir etnik katliam a kalkismasi nda pkk ypg tam bir güc ile vurulmalidir olmasi gereken de bence bu zira pkk o simariklik la mutlaka öylesi bir cilginliga kalkisacaktir
    Cevapla
  • İdamcı 6 yıl önce Şikayet Et
    SDG PKK hepsi düşmanımız hemen etraflarını sarıp yok edelim. 400 uçak aynı anda oraları bombalamaya başlasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi