Savaşı aratmadı! ABD'den gövde gösterisi

Japon ve ABD orduları, Kuzey Kore açıklarında USS Ronald Reagan ve USS Carl Vinson uçak gemilerinin de yer aldığı tatbikata başladı.

Savaşı aratmadı! ABD'den gövde gösterisi
Savaşı aratmadı! ABD'den gövde gösterisi
GİRİŞ 01.06.2017 16:27 GÜNCELLEME 01.06.2017 16:27
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore ve ABD'yi nükleer savaşın eşiğine getiren gerilimin üstünden haftalar geçti ancak bölgede tansiyon düşmüş değil. Japonya ve ABD Orduları, Kuzey Kore kıyılarının karşısında dev bir tatbikata girişti.

Japon Denizi'ndeki tatbikatta ABD'nin uçak gemileri USS Ronald Reagan ve USS Carl Vinson gövde gösterisi yaparken, ilk fotoğraflar Pentagon tarafından paylaşıldı.

Japonya'nın iki savaş gemisi ile helikopter gemileri de tatbikatta boy gösteriyor. Reuters haber ajansı, Japon F-15'ler ile Amerikan F-18 savaş uçaklarının aynı anda havalandığını bildiriyor.

"BÜYÜK BİR MANEVRA"

Japon ordu sözcüsü, "İlk kez iki uçak gemisiyle tatbikat yapıyoruz. Bu bizim için büyük bir manevra" dedi.

BÖLGEDE ARTAN GERİLİM

Bu yıl içinde dokuzuncu kez füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yalnızca Batılı devletlerin değil Rusya'nın da tepkisini çekiyor. Donald Trump yönetimi, Çin üzerinden baskı yaparak Pyongyang'ı testlerden vazgeçirmeye çalışsa da şimdiye kadar başarılı olamadı. Pekin yönetimi Kim Jong-un'a karşı birkaç kez sesini yükseltti ancak Pyongyang'dan bugüne kadar görülmemiş sertlikte bir yanıt aldı.

YORUMLAR 27
  • ZOR65 6 yıl önce Şikayet Et
    .....ama bir gerçek var !!! abd Kuzey Koreye belki 1000 Atom sallar ama abd ye 3-5 Atom belki 100 yer. Kimse bilmiyor. Bu RİSKİ göze ALAMAZ. Bu bir gerçek. abd nin Japonyaya attığı 2 tanenin etkisini düşünürsek !!!!
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bu japonları gururlu ve haysiyetli millet bilirdim abd atombombasını bunlarda denedi hala kıçından çıkmıyorlar, harakri hikaye desenenize...
    Cevapla
  • yanlis 6 yıl önce Şikayet Et
    eger o ucak gemilerine 20 ucak birden dalis yaparsa atom silahiyla amerka bir daha o denizlere acilamaz hayat boyu, orda kirilir beli,
    Cevapla
  • ibrahim duman 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım o deniz hepsine mezar olur inşallah...
    Cevapla
  • ibrahim duman 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım o deniz hepsine mezar olur inşallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı