Putin'den ABD'ye 'Kuzey Kore' resti!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Kuzey Kore yarın nükleer testlerine son verdiğini açıklarsa, ABD yeni bir bahane ile füze savunma sistemlerini inşa etmeye devam eder" dedi.

Putin'den ABD'ye 'Kuzey Kore' resti!
Putin'den ABD'ye 'Kuzey Kore' resti!
GİRİŞ 02.06.2017 10:10 GÜNCELLEME 02.06.2017 10:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında uluslararası haber ajanslarının yöneticileri ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Alaska ve Güney Kore'de inşa edilmekte olan ABD füze savunma sistemlerini, Rusya'nın "uygun biçimde karşılık vermesi gereken bir meydan okuma" olarak nitelendirdi.

Rusya'nın kendi uzak doğu bölgesinde askeri güçlerini artırmasının diğer ülkelerin eylemlerine verilen bir karşılık olduğunu vurgulayan "Putin, Ne yapmamız gerekiyor? Hiçbir şey yapmadan bakıp izlemememiz mi? Gereken biçimde cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

​Putin bir soru üzerine de, Rusya'nın, aidiyeti Moskova ve Tokyo arasında yıllardır tartışma konusu olan Kuril Adaları'nı Japonya'ya devretmesi hâlinde ABD'nin adalara askerlerini konuşlandırabileceğini söyledi.

"ABD YENİ BİR BAHANE BULUR"

Putin şöyle devam etti: "ABD, Avrupa'ya füze savunma sistemi yerleştirmesini, İran'dan kaynaklandığını söylediği tehditle gerekçelendiriyordu. İran'la nükleer anlaşmaya varılması ardındansa füzelerini Kuzey Kore'yle gerekçelendiriyorlar. Fakat bu, Kuzey Kore'yle ilgili değil. Kuzey Kore yarın nükleer testlerine son verdiğini açıklarsa, ABD yeni bir bahane ile füze savunma sistemlerini inşa etmeye devam eder."

YORUMLAR 1
  • memet 6 yıl önce Şikayet Et
    aha putin uyanıyor günaydın sen onların oyunlarına ortak ol bir bakacaksın seni bitirmişler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!