Mısır Libya'ya bomba yağdırdı!

Mısır savaş uçaklarının bu sabah erken saatlerde Güney Libya'nın Güney orta kesimlerini bombaladığı bildirildi. Mısır uçakları Sokna ve Hun şehirlerini 14 kez bombaladı.

Mısır Libya'ya bomba yağdırdı!
Mısır Libya'ya bomba yağdırdı!
GİRİŞ 02.06.2017 13:03 GÜNCELLEME 02.06.2017 13:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Görgü şahitlerinin ifadesine göre, bombalama çok şiddetli oldu. İnsanlar korkularından evlerinden dışarı çıkamadı. Bombalamanın Bünyan el Mersus’a ait Tabur Karargahı "Tagrifti" ve Milli Uzlaşma Hükumetinin askeri güçlerinin bulunduğu El Cufra hava üssünü ve bir çiftliği bombaladığı belirtildi.

Ölü yaralı ve hasar konusunda henüz bir açıklama gelmedi.

Libya siyasi partileri ve sivil tarafları Mısır'ın hava saldırılarına karşı Milli Güvenlik Konseyi ve uluslararası kuruluşlara şikayette bulunmak için Derne’de Milli Uzlaşma hükumetini destekleme çağrısı yapmıştı. Mısırın saldırısına karşı çıkan Milli Muvafakat hükumeti bu ihlalleri Güvenlik Konseyine acil şikayette bulunma çağrısı yaptı.

Mısırın hava saldırılarına karşı Facebook’da “Saldırıyı durdurun” hesabı açıldı. Bu sayfada yayınlanan bildiride “Libya topraklarında terörizmle mücadeleye tek yetkili kuruluş Başkanlık Konseyidir” ifadelerine yer verildi.

Bildiri, Devlet Üst Konseyi, önceki bakanlar, sivil toplum temsilcileri, parti liderleri, meslek kuruluşları ve medya tarafından imzalandı.

Bildiride, saldırıların durdurulması, komşu ve kardeş ülkenin haklarına saygı duyulması için Mısır halkından Libya halkının yanında yer alması istendi.

Bildiride ayrıca, komşu ülkelerin Mısır'ın yaptığı saldırıları kınaması ve durdurma çağrısı yapması istendi. Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman el Suhaili Afrika Birliğine yaptığı çağrıda Mısır'ın, egemenlik ihlalini reddetmeleri ve buna karşı durmalarını istedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • OSMANLI 6 yıl önce Şikayet Et
    iki müsliman ülke oyun büyük .
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    helal size müslüman müslümanı öldürsün kafire gerek yok.
    Cevapla
  • alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    hemde olen kafiler icin bombaliyorlar
    Cevapla
  • efeler 6 yıl önce Şikayet Et
    netice ve sonuç...sadece müslüman lar ölüyor
    Cevapla
  • Mesut 6 yıl önce Şikayet Et
    Eee kaddafiyi cook arayacaksiniz her kes hak ettigini yasar batiya set ceken kadafiyi batiyla bir olup oldurdunuz sonuclarinada katlanacaksiniz bu daha baslangic
    Cevapla
  • Mustafa torn 6 yıl önce Şikayet Et
    Alçak sisi siyonistlerin ajanı. ...israile saldırı imanın varsa madem. ..sıkar diimi. !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar