Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar geldi!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, nükleer programı ve balistik füze denemelerini sürdüren Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları genişletme kararı aldı.

Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar geldi!
Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar geldi!
GİRİŞ 03.06.2017 10:26 GÜNCELLEME 03.06.2017 10:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD tarafından sunulan ve yaptırımların genişletilmesini içeren tasarı 15 üyeli BMGK'da oy birliğiyle kabul edildi.

BMGK'nın yaptırım listesine Kuzey Kore'nin nükleer programına finansal  destek vermekle suçlanan 14 Kuzey Koreli ve 4 firma daha eklendi. Bu kişi ve  kuruluşlar hakkında seyahat yasağı ve varlık dondurma kararı alındı.

Yaptırım listesinde Kuzey Kore'nin denizaşırı casusluk  operasyonlarının başındaki isim olduğu düşünülen Cho Il U da bulunuyor.

BMGK, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye 2006 yılından bu yana  askeri ve ekonomik yaptırımlar uyguluyor.

"Kuzey Kore'ye mesaj gönderdik"

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, oylamanın ardından yaptığı  açıklamada, BMGK'nın Kuzey Kore'ye net bir mesaj gönderdiğini belirterek, "Balistik füze denemelerine son verin ya da sonuçlarına katlanın." dedi.

 

YORUMLAR 11
  • ^^^^^ 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav Ton Tonum,bunlar artık fazla olmaya başladı. Sık 5 tane Fūzeyi ABD ye bitsin bu iş yav.
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bir bir köpek havlama sesi gibi. Alooo dön sen ilk önce terör devleti olarak ortaya çıkan Hitler'in Almanyasina bak. Lanetli yaratık sürüsü İsrail e bak, katil sürü coni ne yapıyor ona bak. Kes palavra yı. Bm denen kapı köpeği.
    Cevapla
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    BM denen aşağılık kuruluş, abd nin pARİS ANLAŞMASINDAN ÇEKİLMESİ ne de yaptırım uygular mı aceba? amerikanın yaptıkları çok mu masum?kuzey kore amerikayı frenleyebilecek tek devlet gibi gözüküyor, sadece amerikanın yaptıklarına alternatif üretiyor, değilse abd dünyayı tek başına yeme telaşında
    Cevapla
  • Momed Oğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    ::)) DECCAL kuzey koreden çıkmasın. Tabi bu sakasi. Ama Abd 1 bomba atamadi gitti korede 1 bomba atamadi diyorumki işid ira spa ... abdyi sevmeyen örgütler 1 koreyi sevmeyen örgütler 2 gruptan birine 1 eylem yapin diğeri yapmış gibi olsun savassinlar artık sizlerde rahat edersiniz bizlerde. Dolar düşer 1 ev aliriz ::) ekmek aliriz cocuklarda çikolata
    Cevapla
  • Lokman 6 yıl önce Şikayet Et
    rahmetlide öyle diyordu , cokta tinn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi