Katar'dan dikkat çeken yeni açıklama

Katar Dışişleri Bakanı Al Thani, çevre ülkeler tarafından yaptırım uygulanması krizinin çözümü için Katar'ın aracılığa açık olduğunu söyledi.

Katar'dan dikkat çeken yeni açıklama
Katar'dan dikkat çeken yeni açıklama
GİRİŞ 07.06.2017 00:52 GÜNCELLEME 07.06.2017 00:53
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

CNN International'a röportaj veren Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, "Oturup konuşmak istiyoruz" dedi.

"BİZ SÜPER GÜÇ DEĞİLİZ, MESELELERİ ÇATIŞMAYLA ÇÖZMEYE İNANMIYORUZ"

Al Thani, "ilerlemeci ve modern ülkesinin, diplomasiye ve Orta Doğu'da barışı güçlendirmeye inandığını" kaydederek, "Biz burada süper güç değiliz. Meseleleri çatışmayla çözmeye de inanmıyoruz," ifadelerini kullandı.

"SUÇLAMA ÇELİŞKİLERLE DOLU"

Katar'ın terör finansmanına karşı mücadele ettiğini ve dünyayı potansiyel teröristlerden koruduğunu tekrar tekrar vurgulayan Al Thani, Suudi Arabistan yönetimden kendilerine yöneltilen "terörü ve bölgedeki ayrılıkçı grupları destekleme" suçlamasının çelişkilerle dolu olduğunu söyledi.

"DESTEKLEDİĞİMİZİ İDDİA ETTİKLERİ GRUPLAR BİRBİRİNE DÜŞMAN"

Al Thani, "Bu ifadeler çelişkilerle dolu, çünkü hem İran'ı, hem Suriye'deki aşırıcı grupları, hem Suudi Arabistan'da ve Yemen'de Müslüman Kardeşleri, hem de diğer yandan Husileri desteklediğimizi söylüyor. Savaş alanında, bunlar birbirine düşmanlar," diye konuştu.

"TAMAMEN YANLIŞ BİLGİ"

"Suudi muhalefetine ve Katif'te mezhepçi hareketlere destek olduğumuz iddiası ise tamamen yanlış bilgi" diyen Al Thani, "Katar ve Suudiler arasındaki güvenlik ve istihbarat işbirliği, aslında Suudilerin ulusal güvenliğine hizmet etmekte," şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 77
  • cemal 6 yıl önce Şikayet Et
    sizin suçunuz terörü değil hak için savaşan türkiyeyi desteklemeniz.bunu amerikan ağababaları istemiyor ne yapsınlar özgür değillerki emir kulu dinliyor.kendilerini köleleştirmesikleri yetmiyor.bu zilleti halklarınada tattırıyor.
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    demek ki değilmiş. biz de İran ile AB ve ABD arasında yıllarca ambargo var zannediyorduk. yıllar sonra biz uyanıp altın ticareti ile bu işi kırınca. bu uluslararası çete Halk Bankası eliyle bizi 17-25 Aralıkta sıkıştırmaya kalktı. neymiş kara para aklıyormuşuz. yapılan gayet yasalara uygun. ama adamların yıllarca yaptığını biz yapınca bizi fetöşün adamları ile sıkıştırmaya kalktılar. en sonunda Obama sayesinde bunu da kaldırdılar. ne oldu şimdi herşey mafiş. olay tamamen duygusal. para para para.
    Cevapla
  • ferhat 6 yıl önce Şikayet Et
    bizi nasıl kürt türk diye ayırmaya çalıştılarsa bunları da sünni şii diye ayırıp birbirine kırdırıyorlar. müslüman her şeyden önce uyanık olmalı ve sorgulamalı. siyonizme çanak tutanların allah belasını versin.
    Cevapla
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    Gücümüz Katarıda korumaya yeter Allah C.C izniyle...Suriyede olup biten bizim için ne kadar önemliyle , körfezde de olup biten o kadar önemli
    Cevapla
  • şakir 6 yıl önce Şikayet Et
    israile karşı on yıllarca iki sözde islam ülkesi birleşemezken bir günde yedisi birden müsliman bir ülkeye karşı birleşiyor.sizn ne ayaksınız.müslimanlığın zerresi yok sizde vehhabi kafalı şarlatanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde