ABD'nin oyununu Ruslar bozdu!

Rakka’yı ele geçirmek için düğmeye basan ABD destekli YPG’nin ‘kayıp vermeme’ planını Moskova’nın bozduğu ortaya çıktı.

ABD'nin oyununu Ruslar bozdu!
ABD'nin oyununu Ruslar bozdu!
GİRİŞ 07.06.2017 11:55 GÜNCELLEME 07.06.2017 12:07
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’yle birlikte, DAEŞ’i Rakka’dan temizleme operasyonu önceki gün başladı. Ancak operasyondan önce Rusya ve ABD’nin hamleleri soru işaretlerine neden oldu. DAEŞ’in şehri terk etmek için koridor açılması konusunda ABD ve YPG anlaşmıştı. Bu kritik bilgiyi ise Rusya dünyaya duyurdu. 

RUSLAR ABD'NİN OYUNU BOZDU

31 Mayıs’ta Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, YPG’nin DAEŞ ile Rakka konusunda anlaştığını ve DAEŞ militanlarına Rakka’dan çıkmaları için koridor açtığını açıkladı. Rusya’nın bu açıklamasının ardından da Rus kaynaklar kentten DAEŞ’e ait konvoyların çıktığına yönelik istihbarat notları paylaştı.

Karar’ın yerel kaynaklardan aldığı bilgelere göre, Rusya’nın kritik hamlesiyle ABD’nin Rakka’yı kayıp vermeden ele geçirme planının suya düştüğü ortaya çıktı. 1 Haziran’da koridoru kullanmaya başlayan terör örgütü DAEŞ’e ait bir konvoy Rus uçakları tarafından vuruldu. DAEŞ de anlaşmadan vazgeçti. Geçersiz hale gelen anlaşmayı DAEŞ’in doğrudan YPG ile yapmadığını belirten kaynaklar, ABD’nin Rakka’da elde edeceği başarı ile bölgedeki gücünü geri kazanmak adına örgütün tahliyesine izin verdiği görüşünde. Bu noktada DAEŞ’in çok daha zayıf olduğu Menbiç’te YPG’nin 400’e yakın kayıp verdiği, 700 militanının ise yaralandığına dikkat çekiliyor.

RUSLAR ABD'YE MESAJ VERDİ

Rakka’da verilecek kayıp çok daha ağır olacağı için DAEŞ’le anlaşma yoluna gidildi. Kritik bir hamleyle ABD’nin planını suya düşüren Rusya’nın “Suriye’de etkili güç benim. Kontrolüm dışında hamleye izin vermem” mesajı verdiği belirtiliyor. Rusya’nın Suriye satrancındaki hamlelerini yakından izlediği ABD’nin bölgede uzun süre YPG üzerinden varlığını sürdüremeyeceği yorumları da yapılıyor. Rakka’yı tahliye etmeye razı olan DAEŞ’in ise yeraltına çekilme planları yaptığı ve batıda kanlı eylemlere yöneldiği üzerinde duruluyor.

İLK MAHALLEYE GİRİLDİ

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon, PYD/PKK’nın ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ve Suriye Arap Koalisyonu’nun Rakka operasyonunu başlattığını duyurdu. Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ifadelerine yer verilen DAEŞ karşıtı koalisyon komutanı Korgeneral Steve Townsend, Rakka operasyonunun zor ve uzun olacağını ancak DAEŞ’in halifelik fikrine önemli bir darbe vurulacağını ifade etti. Açıklamada koalisyonun SDG’ye Rakka operasyonu sırasında taktiksel yardımın yanı sıra silah, eğitim, istihbarat ve lojistik destek sağlayacağı kaydedildi. Açıklamanın yapılmasından saatler sonra kentin kuzeyindeki ilk mahelleye girildiği duyuruldu.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 26
  • HamidiyeSüvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim tüm kafirlerin belasını versin. Amin. Ya kafire ölüm, yoksa bitmez bu zulüm. Allahu Ekber.
    Cevapla
  • uygurlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Birakin Kirsinlar birbirlerini. Olen olur kalan saglarida biz oldururuz.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz in canı cehennem e.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ypg pyd vurulması lazım.yoksa bidaha bu fırsat ele geçmez.ramazanı bahane edip devam ediyorlar işgale.bizimkiler beklememeli biran önce sincar,afrin ve telabyada girmeliyiz.diğer devletlerin Katar'la uğraşması ve gündem değiştirmesi bundan abd bilerek gündem yaratıp pkk yı ilerletiyor suriyede
    Cevapla
  • tersinim 6 yıl önce Şikayet Et
    DEAŞ-PKK-PYD... Amerikanın imalatıdır. Dünyanın en büyük terör örgütü ABDnin büyü patronu İSRAİLDİR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı