İsrail'e rağmen! Tam 300 bin kişi...

İsrail'in tüm engellemelerine rağmen Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya akın eden yaklaşık 300 bin Filistinli, ramazan ayının ikinci cuma namazını büyük bir coşkuyla eda etti.

İsrail'e rağmen! Tam 300 bin kişi...
İsrail'e rağmen! Tam 300 bin kişi...
GİRİŞ 09.06.2017 17:27 GÜNCELLEME 09.06.2017 17:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şeyh Hatip, cuma namazını Mescid-i Aksa'da eda etmek için Batı Şeria'dan Kudüs'e gelen yaklaşık 15 bin Filistinlinin dün iftardan sonra Harem-i Şerif’te sabahladığını ifade etti.

İSRAİL'DEN 40 YAŞ

Öte yandan Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, okuduğu cuma hutbesinde, İsrail makamlarının 40 yaş altı Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girişine izin vermemesini sert bir dille eleştirdi.

Mescid-i Aksa'nın batı yönündeki duvarı Burak Duvarı'nın (Ağlama Duvarı) kutsal mabedin ayrılmaz parçası olduğunu vurgulayan Sabri, "Mescid-i Aksa sadece Müslümanlarındır, Burak Duvarı da onun ayrılmaz bir parçasıdır." dedi.

On binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Şeria ve Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Mescid-i Aksa'nın yolunu tuttu. Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki yolları trafiğe kapatan İsrail askerleri ise otobüsler dışında hiçbir aracın geçişine izin vermedi. Saatler süren yolculuğun ardından yürüyerek Mescid-i Aksa'ya ulaşabilen Filistinliler, ramazan ayının ikinci cuması için Harem-i Şerifi ve avlusunu hıncahınç doldurdu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Asaf 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin bu zulüm ve Günahları alacakları cezayı artırıyor Hem bu dünyada hem ahirette Yeterli bizler gerçek müminler olalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri