Katar'dan ablukacı ülkelere çağrı

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, Katar'a boykot uygulayan ülkelere çağrıda bulundu.

Katar'dan ablukacı ülkelere çağrı
Katar'dan ablukacı ülkelere çağrı
GİRİŞ 12.06.2017 20:39 GÜNCELLEME 12.06.2017 21:19
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, Katar'a boykot uygulayan ülkelerin "eğer varsa" taleplerini görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

"ARABULUCULUK İÇİN KUVEYT EMİRİ'YLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ"

Katar merkezli El-Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada Al Thani, Körfez krizinin çözümü için "Arabuluculuk konusunda Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile hala iletişim halindeyiz." dedi.

"BU KONUDA BİZE BİR ŞEY ULAŞMADI"

ABD'nin de Kuveyt ile arabuluculuk çabalarına devam ettiğini belirten Al Thani, Katar'ı boykot eden Körfez ülkeleri için "Eğer varsa talepleri görüşmeye hazırız. Fakat bu konuda bize bir şey ulaşmadı." ifadelerini kullandı.

Çözümün diplomatik diyalogdan geçtiğini kaydeden Al Thani, bu türden bir çözüm için bazı temellere ihtiyaç duyulduğunu ancak bu temellerin şu ana kadar oluşturulmadığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Al Thani, "ülkesine yönelik hukuksuz abluka nedeniyle ortaya çıkan insani problemlerin çözümüne odaklandıklarını" vurguladı.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah, dün yaptığı açıklamada, Katar'ın Körfez ülkeleriyle yaşadığı krizin doğrudan diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söylemişti. Sabah, "Katar'daki kardeşlerimiz, kardeşlerinin kaygı ve endişelerinin arkasındaki gerçeği anlamaya, güvenlik ve istikrarı güçlendirme çabalarına karşılık vermeye hazır." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bunun sonunda suud iran savaşı çıkarmak büyük şeytanların pilanı bu müslüman olduğunu iddia eden entarili şeytanlar israil aşkına büyük şeytanların emrinde
    Cevapla
  • cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun müslüman kardeşini yabancı güçlere satanlara ..
    Cevapla
  • mehmed12 6 yıl önce Şikayet Et
    3 milyon taşeron işçinin 2 tane adam kadar kıymeti yok
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    yan gel osman yok çalışş nekadar ekmek o kadar köfte beğenmiyorsan özel sektörde çalışacan aslanım devlete evlat olmak yerine birazda hizmetkar olun
    Cevapla
  • Ferit 6 yıl önce Şikayet Et
    taşeron işçi derken, maaşsız mı çalışıyor sunuz, kpss ile atanamayan yüzbinlerce mağdurun sesi çıkıyor mu, hadi ordan...
    Cevapla
  • gercekler 6 yıl önce Şikayet Et
    teror sadece bahane kuvet irak savsi da bogle bir bahane oile baslamisti iranla savasta kaybettigin zararlari kuveti al diye amerka saddama buyuk oyun oynadi soinra saddam girince olmaz dedi cikmalisin ve 1992 baskan bus bu konuyu mecliste acikladi hala videosu var. ayni oyunu katara oynacakti yahudiler durmaksizin muslumnalar uzerinde poreje hazirliyor.
    Cevapla
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Dik durmayi beceremiyor bekle hele onlar tirsıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."