Rusya ABD'ye rest çekti! Askıya aldılar

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD ile Suriye'de yürütülen memorandumun askıya alındığını duyurdu.

Rusya ABD'ye rest çekti! Askıya aldılar
Rusya ABD'ye rest çekti! Askıya aldılar
GİRİŞ 19.06.2017 14:20 GÜNCELLEME 19.06.2017 14:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki uluslararası DAEŞ karşıtı koalisyonun, rejime ait savaş uçağını düşürmesi hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, "Suriye hava sahasındaki kazaları önleme memorandumu" kapsamında ABD'yle yapılan işbirliğini askıya aldığını duyurdu. Açıklamada ayrıca, kendi uçaklarının faaliyet gösterdiği bölgede uçan diğer uçakları "hedef" kabul edileceği ifade edildi. 

Rus haber sitesi Sputnik'te yer alan bilgilere göre Bakanlık, ABD'nin saldırıdan önce Rusya ile iletişim kanalını kullanmadığını vurguladı.

"TERÖRİSTLERE YARDIM EDİYORLAR"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise "Suriye ordusunun vurulma olayını endişe ile karşıladık. Suriye ordusuna yönelik bu doğrudan saldırı, tehlikeli bir gerginliğe götürecek bir adım. Washington’ı gelecekte bu gibi yöntemleri kullanma konusunda dikkatli olması yönünde uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ryabkov şöyle devam etti: "Bu, saldırgan bir eylem ve uluslararası hukukun doğrudan ihlal edilmesinden başka bir şey değil. Bu, terörle mücadele eden bir politika izlediğini belirten ABD'nin, kendisiyle savaşan teröristlere yaptığı bir yardım."

NELER YAŞANMIŞTI

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon, Esed rejimine ait bir SU-22 savaş uçağının, Tabka ilçesinin güneyinde PYD/PKK’nın öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçlerini vurması üzerine düşürüldüğünü duyurmuştu.

YORUMLAR 7
  • bg turk 6 yıl önce Şikayet Et
    helikopteri vurunca tabiii , sen ne zannetin Suriyede istedigini yapacaksin , turkmendagini vurdugun gibi vuracaksin tik yok ?
    Cevapla
  • Kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Boğa güreşi
    Cevapla
  • eren 6 yıl önce Şikayet Et
    abd suriyeye benim daiş ime dokunma ben orda oyun oynarım kimse oyunu bozmasın zaten türkiye birkere bozdu diyor
    Cevapla
  • vahdettin 6 yıl önce Şikayet Et
    abd rusyaya kızıyor esedi vuruyor, rusya da abd ye kızıyor ama kimseyi vuramıyor çünkü uyanık abd, pyd ye rusya ile aranı iyi tut demiş.pyd iki tarafada kuyruk sallıyor. rusya pyd yi vurmalı. yoksa anca abd nin esedi vuruşlarını kınar durur.
    Cevapla
  • talha 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin ilerlemesine karşı abd ypg ile işbirligi yaparsanız bu size az bile hain moskoflar sizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!