İsrail gözünü kararttı! Skandal karar

Başbakan Netanyahu, işgal altında tuttukları Filistin topraklarındaki Cudea ve Samarya'da ilk kez kendi döneminde yerleşim yapılacağını ve bunun bir onur olduğunu söyledi.

İsrail gözünü kararttı! Skandal karar
İsrail gözünü kararttı! Skandal karar
GİRİŞ 20.06.2017 17:26 GÜNCELLEME 20.06.2017 17:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın iş başına gelmesiyle arka arkaya yerleşim inşaatlarına girişen İsrail'den tahrik eden bir hamle daha geldi. Başbakan Binyamin Netanyahu, Batı Şeria'daki Cudea ve Samarya'da yeni yerleşimler yapılacağını duyurdu.

NETANYAHU: BENİM İÇİN BİR ONUR

Uluslararası hukuka göre işgal altında olan topraklarda ilk kez kendi döneminde yerleşimlerin yükseleceğini belirten Netanyahu, bunun kendisi için bir onur olacağını vurguladı.

İsrail Güvenlik Kabinesi, geçtiğimiz mart ayında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin aksi yöndeki kararına rağmen, Batı Şeria'da işgal altındaki topraklarda yeni Yahudi yerleşimleri yapılmasına 20 yıl aradan sonra ilk kez resmi onay vermişti. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı, yerleşimlerin "yasal dayanağı olmadığını" belirtiyor ve "iki devletli çözümü tehlikeye attığını" kaydediyor. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2334 sayılı kararında "İsrail hemen ve tamamen, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere, işgal altındaki Filistin topraklarında tüm yerleşim yeri faaliyetlerini durdurmalı" çağrısı yapmıştı.

YORUMLAR 13
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah çok yakında zamanı gelecek. O yaptığınız yerleşim yerleri sizi Müslümanlara haber verecek. Sizin kaçınılmaz sonunuz olacak.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim takar bm yi arkasinda amerika var. Ortadogudaki politikalarin herseyi o ulke uzerinden donerken onlarada birseyler vermek gerekiyor abd deki israil lobisi oldukca o ulkeye kimse birsey yapamaz insallah daha da guclenir dunyanin duzeni degisirde mazlum lalarge gercekteb korunue.
    Cevapla
  • dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail devleti yikilmalidir çünkü huzur gelmez.
    Cevapla
  • Hakan can 6 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Yüce Allah'ın kitabinda LANETLİ TEK KAVMİN mensubu olmak bu yahudiler için ne anlama geliyor... Rabbim hiçbir şeyi boşuna yapmaz
    Cevapla
  • Yücel 6 yıl önce Şikayet Et
    Sende onur ne arar kitapsız kâfir !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'