Katar'dan açıklama! Delil bulduk, onlar yaptı

Katar Başsavcısı Ali bin Fatis el-Meri, Körfez ülkelerini resmi haber ajansı QNA'ya siber saldırı yapmakla suçladı.

Katar'dan açıklama! Delil bulduk, onlar yaptı
Katar'dan açıklama! Delil bulduk, onlar yaptı
GİRİŞ 21.06.2017 09:36 GÜNCELLEME 21.06.2017 09:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Katar Başsavcısı Ali bin Fatis el-Meri, ülkesine yönelik ablukaya katılan komşu ülkeleri, resmi haber ajansı QNA'ya yönelik yaklaşık bir ay önceki siber saldırıyı düzenlemekle suçladı.

Katar merkezli El-Cezire kanalının haberine göre, Katar Başsavcısı Meri, "QNA'ya yönelik siber saldırıyı, Katar'a yönelik ablukaya katılan komşu ülkeler düzenledi. Bu ülkelere suçlama yöneltmek için elimizde yeterli delil var." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'e işaret eden Başsavcı Meri, bu suçlamaları söz konusu ülkelerden birine mi yoksa tümüne mi yönelttiğine dair bir bilgi vermedi.

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn henüz söz konusu suçlamalara yönelik açıklama yapmadı.

KATAR İLE ARAP ÜLKELERİ ARASINDAKİ KRİZ NASIL BAŞLADI?

Katar Resmi Haber Ajansı (QNA), 23 Mayıs gecesi Katar Emiri Şeyh Temim Al Sani'ye atfen " ABD'ye karşı ve İran'ı destekleyici" açıklamalar yayınladı. Ancak açıklamadan hemen sonra, Katar resmi olarak QNA sitesinin siber saldırıya uğradığını duyurdu. Söz konusu açıklamaların dikkate alınmamasını talep etti. Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan Al Arabiya ve SKY News Arabia kanalları resmi açıklamalara rağmen yayınlarına devam ederken, Suudi Arabistan, BAE, Mısır gibi ülkeler Katar menşeli yayın yapan tüm yayın kuruluşlarına erişimi ülke içinde yasakladı.

3 Haziran’da BAE Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'ye ait olduğu iddia edilen ve bazı hacker gruplar tarafından ele geçirilen e-postalar yayınlandı. E-postalarda Büyükelçi’nin İsrail yanlısı Demokrasiyi Savunma Vakfı (FDD) ile yakın ilişki içinde olduğu ve Türkiye ile Katar'a karşı ortak politikalar geliştirmeye çalıştıkları iddia edildi.

Suudi Arabistan, BAE, Yemen, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran'da yaptıkları açıklama ile Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurdu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istedi. Katar’a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katıldı.

YORUMLAR 7
  • T.C. 6 yıl önce Şikayet Et
    kadir gecesi dua edelim abd.suud. bae . dağılsın? böyle bir sacmalık olmaz.gazze nin kurtuluşu için tüm ezilen müslümanların kurtuluşu olur İNŞALLAH BU KADİR GECEMİZ...AMİN...
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada abd diye bir devlet olmasaydı terör örgütleri de olamazdı lanet olsun dünyayı kaosa sürükleyenlere
    Cevapla
  • Yılanın başı 6 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başı bea suud
    Cevapla
  • feyz_747 6 yıl önce Şikayet Et
    hollowood filmi başrollerde kandırılmış müslümanlar, figüranlar çaresiz müslümanlar ölenler KANDIRILMIŞ ve ÇARESİZ MÜSLÜMANLAR asıl önemlisine geliyorum flaş flaş flaş yönetmen ve senaryo İSRAİL, senarist ve kurgu AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ yani (AMERİKA PARÇALA BÖL YE DEVLETİ) bu işin sonu nereye gider ben bilmen hakim de hükümde MÜSLÜMANLARIN...
    Cevapla
  • Tacettin baki 6 yıl önce Şikayet Et
    yahuuu katar bırak şu iran ı sen bize bak irandan hayır gelmez
    Cevapla
  • Kaktüsüm öldü 6 yıl önce Şikayet Et
    Tacettin,haritaya bir bak bence.Eğer İran'la ilişkilerini keserse ne hava,ne deniz ne de kara yolu ile hiçbir yere ulaşamaz.
    Cevapla
  • Hhhhhhh 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim Katar doğru olanı yapıyor diğer Suudi Arabistan'da olduğu gibi Amerika'nın yanında mı olacaktı Katar yapması gerekeni yaptı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi