Herkesi karşısına aldı ve özür diledi!

İngiltere Başbakanı Theresa May, en az 79 kişinin hayatını kaybettiği Londra Grenfell Tower'daki yangında kurbanlara yardım etmede hükümetin başarısız olduğunu kabul etti.

Herkesi karşısına aldı ve özür diledi!
Herkesi karşısına aldı ve özür diledi!
GİRİŞ 22.06.2017 09:18 GÜNCELLEME 22.06.2017 09:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Theresa May, Kraliçe 2. Elizabeth’in yeni yasama yılını açmasının ardından parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, Londra'da önceki gün yaşanan İslamofobik terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kentin kuzeyindeki Finsbury Park semtinde yaşanan saldırının hedefinin Müslümanlar olduğunun altını çizen May, "Bu saldırı, terör, aşırılık ve nefretin birçok şekli olabileceğine yönelik acı ve mide bulandırıcı bir hatırlatma oldu. Sorumlusu kim olursa olsun, bu kişilerle mücadele konusundaki kararlılığımız aynı olmalı." diye konuştu.

May, saldırıda "kutsal ayda ibadethanelerinden çıkan cemaatin hedef alındığını" vurguladı.

KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEDİ

Başbakan May, kentte geçen hafta 24 katlı sosyal konutta yaşanan yangınla ilgili olarak da kamuoyundan özür diledi.

May, 79 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin evsiz kaldığı yangının ardından devletin mağdurlara yardım konusunda başarısız olduğunu itiraf ederek, "Yangının sonrasındaki ilk saatlerde ailelere verilen destek yeterli değildi. İnsanlar, eşyaları olmadan, başlarını sokacakları bir evleri olmadan, ne yaşandığına, ne yapmaları gerektiğine, nereden yardım alacaklarına dair temel bilgi sahibi olamadan öylece kalakaldılar." diye konuştu.

"ÖZÜR DİLERİM"

İnsanlara, devlete en fazla ihtiyaç duydukları anda yardım edilemediğinin altını çizen May, "Bu, yerel ve ulusal seviyede, devletin başarısızlığıydı. Başbakan olarak, bu başarısızlıktan dolayı özür dilerim." ifadesini kullandı.

İSTİFA SESLERİ YÜKSELDİ

May'in konuşması esnasında muhalefet sıralarında "istifa" seslenişleri duyuldu.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de hükümeti hem yangın hem de son aylarda yaşanan terör saldırılarının önlenememesinden dolayı eleştirdi.

Corbyn, kendi seçim bölgesi içindeki Finsbury Park'ta yaşanan İslamofobik terör saldırısını da kınadı.

İngiltere son zamanlarda en büyük felaketlerden birini yaşamış Grenfell Tower'daki yangında 79 kişi hayatını kaybetmişti. Londra'da yanan binada ikamet ettikleri evi yok olmuş her aileye 5 milyon Pound'luk fondan en az 5 bin 500 Pound verileceği açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    daha ben bizimkilerden özür dileyen görmedim.Siyasi ahlak ,vicdan başka bir şey demek ki...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'