İran'dan YPG tepkisi!

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Tahiriyan Ferd, ülkesinin PYD/YPG’yi terör örgütü olarak gördüğünü söyledi.

İran'dan YPG tepkisi!
İran'dan YPG tepkisi!
GİRİŞ 22.06.2017 13:03 GÜNCELLEME 22.06.2017 13:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Tahiriyan Ferd, ülkesinin PYD/YPG’yi terör örgütü olarak gördüğünü belirtti. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduklarını dile getiren Ferd, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referandum kararına da tepki gösterdi. Büyükelçi Ferd, son bir yılın en önemli gelişmesi olarak darbe girişimini ve Türk milletinin kalkışmayı kahramanca bastırmasını gösterdi. Astana sürecini değerlendiren Büyükelçi Ferd, Türkiye, İran ve Rusya’nın süreci desteklediğini ifade ederek, daha önce ilan edilen çatışmasızlık bölgeleri konusunda Ramazan sonrası daha somut adımların atılmasını beklediklerini kaydetti.

"TÜRKİYE İLE AYNI NOKTADAYIZ"

PYD/YPG’yi terör örgütü olarak gördüklerine vurgu yapan Tahiriyan Ferd, "Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu konusunda Türkiye ile aynı noktadayız, bu girişime karşıyız" dedi.

YORUMLAR 13
  • senol 6 yıl önce Şikayet Et
    siz türkiyeyle ancak çıkarlarınız örtüştüğü zaman aynı noktada olursunuz sizi halk olarakta çözdük sizde en ufak müslümanlık kırıntısı dahi yok tersine islamiyete ve sasani devletine son veren hz.Ömer düşmanlığı olduğunu görüyoruz ama halkınız müstesna onunda ehli sünnet dışındakileri sayma gitsin...
    Cevapla
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    yalancı persler
    Cevapla
  • antalyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    bence de aynı nokta da olun türkiye ile. bugün daes e karsı kullanıyorum diye ayak yaptığı örgütünü iki gün sonra türkiye ile irana karşı kullanacak.misal daeş de uçak mı var. yok. ama uçaksavar ne alaka ypg de.
    Cevapla
  • Seracettin 6 yıl önce Şikayet Et
    İran da buralarda bizimle aynı düşünüyor. Çünkü bu iki ülke bölünürse Allah korusun sıra İran ve Türkiye'ye gelecek. Ama onlar diplomaside ve ayak oyunlarında bizden daha iyi. Biz bodoslamasına giriyoruz olaylara.
    Cevapla
  • rfk 6 yıl önce Şikayet Et
    uyanda balığa gidelim. iran hedeflerinin tamamına ulaştı daha fazlası için eski dostundan düşman yaptı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi