ABD: El Awlaqi öldürüldü

ABD ordusu, terör örgütü El Kaide liderlerinden Ebu Hattab el Evlaki'nin öldürüldüğünü açıkladı.

ABD: El Awlaqi öldürüldü
ABD: El Awlaqi öldürüldü
GİRİŞ 22.06.2017 21:55 GÜNCELLEME 23.06.2017 00:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'in Şebva ilinde düzenlenen hava saldırısında terör örgütü El Kaide’nin Şebva lideri Ebu Hattab el Evlaki'nin öldürüldüğünü açıkladı.

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD kuvvetlerinin 16 Haziran'da Yemen'in Şebva ilinde aralarında Evlaki’nin de bulunduğu üç El Kaide mensubuna yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, "Saldırıda Arap Yarımadası El Kaidesi’nin Şebva ili lideri Hattab el Evlaki, iki yardımcısı ile birlikte öldürüldü." ifadesine yer verildi.

Evlaki’nin örgütün üst düzey yöneticisi olduğu kaydedilen açıklamada, kendisinin birçok terör saldırısı düzenlediği ve Yemen’in güneyinde istikrarsızlığı artırmak için çabaladığı belirtildi.

Açıklamada, ABD’nin hava saldırısını Yemen hükümeti ve Körfez'deki müttefikleri ile koordineli gerçekleştirdiği aktarıldı.

YORUMLAR 1
  • Melek 6 yıl önce Şikayet Et
    Toplamda siz Afganistanda 3 milyon sivil öldürdünüz, o kaç sivil öldürmüş söyleyin bakalım? Ona terör deniyorsa sizin yaptığınıza yeni bir isim bulmak lazım zaten. 5 sivilin yaralnmasını bahane edip 5bin sivil öldüren ülkedir ABD, sonra bununla da övünür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar