İlk adımı attılar! ABD'yi vurma kapasitesine sahip

ABD'li yetkililer, Kuzey Kore'nin ABD'ye ulaşma kapasitesindeki bir balistik füze geliştirme çalışmaları kapsamında yeni bir roket motoru denediğini açıkladı.

İlk adımı attılar! ABD'yi vurma kapasitesine sahip
İlk adımı attılar! ABD'yi vurma kapasitesine sahip
GİRİŞ 23.06.2017 09:55 GÜNCELLEME 23.06.2017 09:55
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Açıklama, Washington ile Pyongyang arasındaki, Kuzey Kore'nin nükleer silah geliştirme programıyla ilgili gerilimin yükseldiği bir süreçte geldi.

ABD'de Donald Trump yönetimi, konuyu hükümet gündeminin en üst sıralarına yerleştirmiş durumda.

Uluslararası çaptaki tepkilere karşın Kuzey Kore, kıtalararası nükleer başlıklı füze geliştirme amacıyla füze denemelerine devam ediyor.

ÜRETİLECEK FÜZE ABD'YE ULAŞMA KAPASİTESİNE SAHİP

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, bazı haber ajanslarına konuşan ve isim vermeyen ABD'li yetkililer, son motor denemesinin Perşembe günü yapıldığını ve bunun, ABD'ye ulaşabilecek kıtalararası balistik füze motorunun üretiminin bir aşaması olabileceğini belirtti.

HALİHAZIRDA GÜNEY KORE VE JAPONYA'YI RAHATLIKLA VURABİLİR

Kuzey Kore'nin hâlihazırda üretebildiği füzeler, ABD'nin askeri gücünün de bulunduğu Güney Kore ve Japonya'ya ulaşma kapasitesine sahip. Ancak Kuzey Kore'nin, ABD'ye ulaşabilen füze geliştirmede ne aşamada olduğu bilinmiyor.

ABD ÇİN'İ UYARMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Çarşamba günü, "Çin'in bölgedeki yeni gerilimleri önlemek istiyorsa Pyongyang'a daha fazla diplomatik baskı uygulaması gerektiğini" söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore krizini diplomatik yollarla çözmek istediğini söylemekle birlikte daha önce yaptığı bir açıklamada, "çok büyük bir çatışmanın mümkün olduğunu da" belirtmişti.

YORUMLAR 40
  • ferr 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ye oyuncak lazimdi koresini buldu. artik ugrasir durur onunla kendi halkinin beynini uyusturmak icin
    Cevapla
  • Galip hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi safsata. O ABD varya korenin yamacına yanaşamaz. Çünkü Çin in elinden kendilerini kurtaracak bir Mehmetçik Yok artık. O yüzden bu haberler fıs.....
    Cevapla
  • Trump 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi japonya ve guney koreye milyarlarca dolarlik silah satalim. Ne o filipinler silah almiyormu hemen emir verin isid orada bir kac kilise yaksin.....anladiniz siz onu
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    insanın en büyük düşmanı yine insan.
    Cevapla
  • bahadir 6 yıl önce Şikayet Et
    kuzey kore abd düşmanı değil aksine uşağıdır. iran ırak gizliden nükleer araştırma yapıyor bahanesiyle araştırmacı hatta askeri güç gönderen abd açıkca füze denemesi yapan kuzey kore ye neden hiçbirşey demiyor? abdnin uşaklığını yapan ülkeleri bilmek için profesör olmaya gerek yok Türkiye hariç hiçbir ülkede abdden izinsiz kimse başkan yönetici olamaz olursa devrilir öldürülür içeri atılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!