Korsanlar, İngiliz bakanların şifrelerini çaldı!

İngiliz The Times gazetesi, Rus bilgisayar korsanlarının içlerinde İngiliz bakanların da bulunduğu binlerce hükümet görevlisine ait şifreleri çaldığını öne sürdü.

Korsanlar, İngiliz bakanların şifrelerini çaldı!
Korsanlar, İngiliz bakanların şifrelerini çaldı!
GİRİŞ 23.06.2017 10:23 GÜNCELLEME 23.06.2017 10:47

İngiltere'nin saygın gazetelerinde The Times, Ada gündemini sarsacak flaş bir iddia ortaya attı. Gazetenin özel haberine göre, Rus korsanlar on binlerce İngiliz hükümet yetkilisinin internette kullandıkları şifreleri çaldı.

Gazetenin özel haberine göre, Eğitim Bakanı Justine Greening ile İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Greg Clark'ın yanı sıra Dışişleri Bakanlığı'nın İletişim Teknolojileri deparmanının başkanı da şifreleri çalınan yetkililer arasında yer alıyor.

Yetkililerin LinkedIn ve MySpace başta olmak üzere, birçok daha küçük sitedeki hesaplarından çalındığı iddia edilen şifrelerin, Rus bilgisayar korsanlığı sitelerinde satıldığı ve takas edildiği, bir süre sonra da ücretsiz olarak dağıtıldığı belirtiliyor.

7 BİNDEN FAZLA 

The Times'ın haberinde, bilgisayar korsanlarının bin milletvekili ve parlamento çalışanı, 7 bin polis ve binden fazla Dışişleri Bakanlığı çalışanının şifrelerini çaldığı iddia edildi. Uzmanlar korsanların bu şifrelerle hükümet hesaplarına girebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Gazete şifrelerin çalınmasının en büyük nedeni olarak da, yetkililerin kolay tahmin edilebilir şifreler seçmelerini gösterdi. Habere göre, bir milletvekili seçim bölgesi ve bir sayıdan oluşan bir şifre seçerken, polisler en çok 'police', 'police1' ve 'password' gibi şifreler kullanıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?