Sıcak saatler... İki ülke arasında ipler gerildi

Çin-Hindistan sınırında yer alan Sikkim eyaletinde,Çinli ve Hindistanlı birliklerin karşı karşıya gelmesinin ardından gerilimi artıran yeni bir gelişme daha yaşandı.

Sıcak saatler... İki ülke arasında ipler gerildi
Sıcak saatler... İki ülke arasında ipler gerildi
GİRİŞ 27.06.2017 07:14 GÜNCELLEME 27.06.2017 16:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Çin tarafının iddiasına göre, kendi sınırları içerisindeki bir yol yapım çalışmasına Hindistan askerleri müdahale etti. Çin Savunma Bakanlığı sözcüsü Ren Guoqiang, Sikkim eyaleti sınırlarında Çin’in ‘egemenlik hakkı’nın bulunduğu DongLang’da yürütülen yol çalışmasının Hindistan ordusuna bağlı askerler tarafından müdahale edildiğini. Bakanlık sözcüsü yaşanan gelişmenin sınırdaki huzura ‘ciddi şekilde zarar verdiğini' de söyledi.

Hindistan tarafı ise Çin'i Tibet'e gitmeye çalışan hacı adaylarına zorluk çıkardığı için suçluyor.

Öte yandan henüz teyit edilmemiş iddialara göre her iki tarafın askerleri de sınırın sıfır noktasında sıcak çatışma pozisyonuna da geldiler. Ancak uzmanlar iki ülkenin de Şanghay İşbirliği Örgütü üyesi olduğunu hatırlatarak gerilimin kısa sürede sonlandırılacağını belirtiyor.

Geçtiğimiz günlerde Çin Halk Kurtuluş Ordusu birlikleri Sikkim sınırında Hindistan’a ait sığınaklara zarar vermiş, yaşanan gelişmeler üzerine iki ülke ordusu arasında gerilim yaşandığı bildirilmişti.

YORUMLAR 19
  • Tūrkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Mūslūmanlığın dūşmanı yine mūslūmanlardır.birlik olamıyorlarsa suç kimin.dūşmanlar dūşman olduklarını ilanmı edecekler.onlar zaten dūşmandı.kemal atatūrk ne için savaştı ?
    Cevapla
  • Son Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Savaş gibisi yok boşverin savaşsınlar zaten insan sayısı olarak çok fazlalar yesinler birbirlerini
    Cevapla
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bize TURAN şart, ABD, İsrail'in menfaatlerini Yahudiler tarafından yönetiliyor. Türk İslam birliği şart. Hindistan'da Müslüman kardeşlerimiz yaşıyor. Doğu Türkistan perişan. Asimile edilmeye çalışılıyor.
    Cevapla
  • selahattin 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Çin ve Hindistan savasirsa bölgede domino taşı gibi etki yapar bu işten abd ve batı Avrupa kazançlı çıkar
    Cevapla
  • Hajı engels 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en azılı 2 müslüman düşmanı ülke. Rabbim belalarını birbirlerinden bulmalarını nasip etsin Amin
    Cevapla
  • Eginli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ikinizde hatali dunyanin en azili iki tane islam dusmani yok. Parmakla sayilamayacak kadar fazla.. Israil, ABD, Ingiltere, Fransa, Cin, Hindistan, Rusya, BAE, Misir, Suudi arabistan, Iran, Urdun, Almanya, Yunanistan,........
    Cevapla
  • Yusuf D. 6 yıl önce Şikayet Et
    Hindu ve çinli kardeşlerimizmi?hintliler onbinlerce müslümanı katlettiler(Pakistan ayrılması sırasında),Keşmir'i eziyorlar,çinliler hala Doğu Türkistan'ı baskı altında tutuyorlar,hekim sen bir doktora görün.
    Cevapla
  • Hekim 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir zihniyetle hareket ediyorsunuz ? Dünyanın en azılı mislüman düşmanı ülkeleri ABD ve İsraildir. Kapitalistlik ciğerlerinize işlemiş, hindu ve çinli kardeşlerimize böyle laflar ediyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!