Rusya haberi başlarına bela oldu! Gazetecilere şok

ABD Başkanı Donald Trump'ın ekibinden bir kişinin Rusya ile bağlantılı olduğu ile ilgili haber yapan 3 CNN çalışanı işinden oldu.

Rusya haberi başlarına bela oldu! Gazetecilere şok
Rusya haberi başlarına bela oldu! Gazetecilere şok
GİRİŞ 27.06.2017 13:30 GÜNCELLEME 27.06.2017 15:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

CNN'den yapılan açıklamaya göre, istifalarını veren gazeteciler, söz konusu haberi yazan Thomas Frank, televizyonun araştırma bürosundan bir editör olan Eric Lichtblau ve bu büronun denetlenmesinden sorumlu olan Lex Haris.

İLİŞKİLERİ ARAŞTIRILIYORDU

CNN'de yayınlanan haberde, ABD Kongresi'nin, Rusya'daki bir yatırım fonu ile Trump'ın geçiş ekibinde yer alan ekonomist Anthony Scaramucci'nin ilişkilerini araştırdığı iddiası yer alıyordu.

EDİTÖR NOTU EKLENMİŞTİ

CNN yönetiminin yaptığı iç inceleme sonucunda haberin yayınlanmadan önce gerekli editoryal süreçlerden geçmediği, bu nedenle de geri çekildiği belirtmişti. Haberin yerineyse Scaramucci'den özür dilenen bir editör notu yerleştirilmişti.

TRUMP SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili Twitter'dan ilk kez yorum yapan ABD Başkanı Trump, "Vay, CNN, 'Rusya' ile ilgili yapılan büyük hikayeyi geri çekerek 3 çalışanını da istifa etmeye zorladı. Peki ya diğer yaptığı sahte hikayeler ne olacak? Yalan haber!"

"YÖNETİMDE DEĞİŞİKLİK ARAYIŞINDALAR"

Twitter sayfasından bu açıklamayı yapan Trump daha sonra ise, "Rusya üzerinden yalan haber yapan ve yakalanan CNN, yönetiminde değişiklik arayışında. Reytingler düşüşte!"

TWEET'TE CNN'İN LOGOSU DEĞİŞTİRİLDİ

Ayrıca Trump, bu olayla ilgili birçok retweet yaptı. Bunlardan en ilginci ise sürekli olarak 'yalan haber' (Fake News) yapmakla suçladığı CNN'in logosunun değiştirildiği tweeti oldu.

YORUMLAR 3
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    ey kılıçdaroğlu nerdesin bak ABD gazetecileri işinden ediyor içeri atıyor.
    Cevapla
  • ^^^^^ 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD lileri yalancı diye cezalandıracaksan hepsini Uzaya yollamak gerekir.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD yönetiminin basın mensuplarına verdikleri özgürlük utanmadan birde Türkiyeye dil uzatiyorlar ilk önce bir kendileri aynaya baksinlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'