Fransa ile ABD anlaştı! Beraber vuracaklar...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de kimyasal saldırı gerçekleşmesi halinde koordineli biçimde ortak karşılık verme kararı aldı.

GİRİŞ 28.06.2017 06:18 GÜNCELLEME 28.06.2017 10:07
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un Trump ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.
 
Görüşmede Suriye konusunun ele alındığı belirtilen açıklamada,  kimyasal bir saldırı olması halinde koordineli bir biçimde ortak karşılık  verilmesinin görüşüldüğü kaydedildi.ABD daha önce Suriye rejiminin İdlib'teki kimyasal saldırısının  ardından 6 Nisan'da saldırıda kullanılan hava üssü Şayrat'ı bombalamıştı.
 
KİMYASAL "KIRMIZI ÇİZGİ"
 
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bugün yaptığı açıklamada, Suriye  rejiminin Şayrat Hava Üssü'nde yeni ve büyük bir kimyasal saldırıya  hazırlandığını tespit ettiklerini duyurmuştu.
 
Emmanuel Macron, daha önce yaptığı açıklamada, Suriye'de kimyasal  silah depolarının yerini tespit etmeleri halinde tek başlarına imha edeceklerini, kimyasal silah kullanılmasının kırmızı çizgileri olduğunu bildirmişti.
 
Cumhurbaşkanı Macron ayrıca, Donald Trump'ı ülkesinin 14 Temmuz  Bağımsızlık Günü kutlamalarına da davet etti.

YORUMLAR 58
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimyasal silah bahane! Asla güvenmiyorum. Konu Suriye = Türkiye demektir. Çözüm: tevbe-salavat- helalleşme-Fetih suresi-cihad. Mpt76 yı elinden düşürme!
    Cevapla
  • mehmetb25 6 yıl önce Şikayet Et
    Demekki esad rusyayı seçti..
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah suriyedeku kardeşlerimizin yardımcısı olsun Kesin bi saldırı olacak Suruyeye girmek için bahane arıyorlar kendileri yazıp kendileri oynayacaklar küffar ordusu Rabbim zalimleri kahruperişan etsin Hem bu dünyada hem ahirette bun dünyadada görelim inşaAllah
    Cevapla
  • Idris 6 yıl önce Şikayet Et
    Amarikanin ve fransanin sonu olur esada saldirmiya devam ederlerse rusya ve iran hizbullah armut toplamiyacak bende amarikaya karsi savasacam
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    abd suriyeye tamamıyla yerleşmeden , pydye yönelik operasyonlarımızı hızlandırmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı