BAE'den flaş açıklama! Katar'a yeni yaptırım...

Katar'a uygulanan abluka kapsamında Körfez ülkeleri yeni yaptırımlar üzerinde çalışıyor.

BAE'den flaş açıklama! Katar'a yeni yaptırım...
BAE'den flaş açıklama! Katar'a yeni yaptırım...
GİRİŞ 28.06.2017 09:11 GÜNCELLEME 28.06.2017 09:39
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Körfez ülkeleri, Katar üzerinde yeni yaptırımlar uygulamayı düşünüyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Rusya büyükelçisi Omar Ghobash'ın İngiliz gazetesi The Guardian'a Londra'da verdiği röportaja göre tek olasılık Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nden Katar'ın çıkarılması değil. 

CİDDİ BİR YAPTIRIM DAHA VAR

Ciddi olarak düşünülen bir yaptırım daha var: "Ya biz ya onlar." 

Ghobash'ın aktardığına göre Arap ülkeleri ticari ortaklarına ya kendileriyle çalışmaya devam etmeleri ya da Katar'ın yanında olarak ekonomik ilişkileri toptan bitirmek arasında bir seçime zorlayacak. Rusya büyükelçisi röportajında şu ifadeleri kullandı.

Katar'ın bu yaptırımlarla İran ile yakınlaşmaya zorlanıp zorlanmadıklarıyla ilgili soruya ise Ghobash, "Riskin farkındayız, İran'ın rotasına girebilirler elbette ancak bunun sonuçlarına katlanacağız. Katar bir seçim yapmalı." şeklinde yanıt verdi.

BAE, Suudi Arabistan, Mısır ve Bahreyn başta olmak üzere Arap ülkeleriyle ciddi diplomatik kriz yaşayan Katar, söz konusu ülkeler tarafından radikal terörist grupları fonlamakla suçlanıyordu. Geçtiğimiz günlerde 13 maddelik bir talep listesi yayımlayan Körfez grubu Katar'dan Müslüman Kardeşler ile olan ilişkisini kesmesi ve Al Jazeera ofislerinin kapatılması gibi taleplerde bulunmuştu.

Doha ise gerek suçlamaları gerekse de talepleri reddetmişti.

YORUMLAR 40
  • Hakkatapan 6 yıl önce Şikayet Et
    Suudilerin başına büyük felaket var bakalım nolacak
    Cevapla
  • Lütfi 6 yıl önce Şikayet Et
    Dosları ABD ve israil kalır.Mekke ve Medine nin durumu tartışılmaya başlanır.
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: sayın BAE, sizler müslümanları bıraktınız ve müslümanlara düşman olanlarla birlikte hareket ediyorsunuz. vayy sizin ahiretteki halinize.
    Cevapla
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    cözüm kolay, her gemi her ucak her kamyon, Türk bayragin altinda islerini yapsinlar, nakliyet ticaret... yurt disinda biz uydu bir türk limani yapamazmiyiz? yani yur disinda türk topragi ve orada gümrükleme isleri yapip her gemi kamyon türk gümrüke girmis gibi qatara rahat rahat girebilir, SIMDI KIM BIZI KENDINE DÜSMAN ETMEK ISTERSE 100 sefer iyice düsünür.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Birleşik uşak emirlikleri ve stalin sakallı vahhabiler! Müslümanların ahını aldınız. Zulm ile abad olanın sonu berbad olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya