Bu bir vahşet... Abluka 7 can aldı!

Gazze Şeridi’nde tıbbi malzeme transferinin durdurulması nedeniyle son 48 saat içinde 7 kişi hayatını kaybetti.

Bu bir vahşet... Abluka 7 can aldı!
Bu bir vahşet... Abluka 7 can aldı!
GİRİŞ 28.06.2017 13:20 GÜNCELLEME 28.06.2017 13:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Filistin Sağlık Bakanlığı, çeşitli rahatsızlıkları bulunan hastaların İsrail tarafından yurt dışında tedavi edilmesine izin verilmemesi ve tıbbi malzeme transferinin engellenmesi nedeniyle Gazze Şeridi’nde ölenlerin sayısının yükseldiğini açıkladı. İsrail’in Gazze’ye tıbbi malzemelerin taşınmasını engellemesinin ardından son 48 saatte 7 kişi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenler arasında akciğer yetmezliği bulunan 4 yaşındaki Suwar el Masri, kalp rahatsızlığı bulunan Yusuf Zo’rob adlı çocuk ve 20 yaşındaki Said Hazri, çeşitli kronik rahatsızlıkları bulunan Fayez Abu Shaaban da yer alıyor. Öte yandan Musab Bilal Ara, Baraa Ghaban adlı çocuklar kalp rahatsızlığı ve 9 aylık İbrahim Tabail adlı bir bebek kistik fibrosiz rahatsızlığı çekiyor.

ABLUKA CAN ALIYOR

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Yousef Abu Rish, katıldığı basın toplantısında Gazze Şeridi’nde 7 kişinin ilaç, tıbbi malzeme eksiği ve yurt dışında tedavi olamamaları nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti. Rish, Ramallah’daki Filistin yetkililerinin Gazze Şeridi’nde tedavi görenler için gönderilen bin 622 adet tıbbi malzemeyi reddettiğini belirtti.

YORUMLAR 4
  • ibrahim duman 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yerle bir olursun israil...AMİN.
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: her kim olursanız olun. eyyy insanlar. müslümanlara zarar vermeyiniz. yoksa çok ama çok helak olursunuz.benden söylemesi.
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu vahşeti görmeyip, aile saadetlerini korumak için Katar ablukasını icat edip ısrar eden Arap sultanlar, bu ümmetin sırtındaki kene gibiler. Aile saadetleri için ümmetin kan ve can düşmanı siyonistlerle neredeyse yatağa girecekler ama ümmetin yaşadığı acılar hiç umurlarında değil..Onlar da bir gün keneler gibi itlaf edilecekler.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Eyy aciz israil... Birgün elbet biteceksin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri