Beştepe'den Almanya'ya sert tepki!

Alman'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili yapılan açıklamalara Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sert tepki gösterdi.

Beştepe'den Almanya'ya sert tepki!
Beştepe'den Almanya'ya sert tepki!
GİRİŞ 29.06.2017 18:01 GÜNCELLEME 29.06.2017 18:51
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Almanya'nın Hamburg şehrine gerçekleştireceği ziyaret öncesinde bazı Alman siyasetçilerin provokatif ve art niyetli açıklamalarının kabul edilemeyeceğini belirtti.

'ÇİFTE STANDART'

Kalın, açıklamasında, "Her fırsatta demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda Türkiye'ye ders vermeye kalkanların, terör örgütlerine, darbecilere ve kanun kaçaklarına kol kanat gererken, Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızla buluşmalarına engel olmaya çalışmaları, Avrupa'da hüküm süren çifte standartların en somut göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Demokrasiye inandıklarını iddia eden bu kişilerin Türk demokrasisini ortadan kaldırmak isteyenleri desteklemek yerine devletin ve milletin yanında olmasını beklediklerini vurgulayan Kalın, şunları kaydetti:

"Avrupa ile ilişkilerimizde tüm olumsuzluklara rağmen yapıcı bir tavır izleyen Sayın Cumhurbaşkanımızın yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla buluşmasının sudan sebeplerle engellemeye çalışılması, dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle de bağdaşmaz. Alman makamlarının referandum sürecinde yapılan vahim hataları tekrarlamayacağını umuyor, yüzyıllara dayanan Türk-Alman ilişkilerinin kısa vadeli seçim hesaplarına kurban edilmemesi gereğini bu vesileyle tekrar hatırlatıyoruz."

YORUMLAR 39
  • eser 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlardan nefret ediyoruz ama menfaat için turistlere velcome diyoruz.çok komik.
    Cevapla
  • oguzhan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu cok dogal cunku halkla problemimiz yok , sorunlu olan yonetıcılerı ve medyası.. Halkı kotu degıl Turkıye gıbı ne versen o yıyen bır halk
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda bizden nefret ediyor ama herşey dahil otellerimiz onları sineğin bala konduğu gibi çekiyor
    Cevapla
  • Faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur başkanımız gitmesin protest etsin dünyaya duyursun
    Cevapla
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    Gitmesin ozaman haçlı birliginde ne işi var
    Cevapla
  • Osmanli77 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey bastakiler uyanin Almanya devlet degil surkettir sahibi de Amerikadir.lakin Almanyanin kendini savunacak gercek ordusu yoktur. Cok düsüktür asker seviyesi.
    Cevapla
  • gonyali 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis herhalde oneminute diyecen diye korkdular, bos ver gitmezsin olur biler, almanyadaki türkler buraya gonyaya gelir burda mitig yapariz, onlar birde etli ekmek, firn kebab, ayran verdikmi bir daha geride gitmezler alamanyaya. olay bu...,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!