Irkçılar Türk mahallelerini kuşattı

Bulgaristan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Asenovgrad ilçesi, ırkçı grupların protestolarına sahne oluyor.

Irkçılar Türk mahallelerini kuşattı
Irkçılar Türk mahallelerini kuşattı
GİRİŞ 03.07.2017 19:36 GÜNCELLEME 03.07.2017 19:37
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Bulgaristan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Asenovgrad ilçesi, ırkçı grupların protestolarına sahne oluyor. Bulgaristan, son bir haftayı ülkedeki Türklere ve Romanlara yönelik yapılan protestolarla geçirdi.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Asenovgrad ilçesinde yaşanan protestolar nedeniyle, bölgede yaşayan Türk ve Müslümanların günlük yaşamlarını devam ettirmekte zorlandıkları ve Bulgar güvenlik güçlerinin ilçe ve çevresinde geniş çaplı önlemler aldıkları belirtildi.
 
PİKNİK KAVGASI TÜM ÜLKEYE YAYILDI

Olayların fitilini ateşleyen geçtiğimiz hafta bir piknik alanında Türk kökenli bir grupla, Bulgar sporcular arasında yaşanan bir kavga oldu.

Bölgede yaşayan ve güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir görgü tanığı olayların başlama nedenini şu sözlerle anlattı: "Türklerin pikniğe gittiği bir yerde, kürek çeken Bulgar sporcular da vardı. Kürek çeken iki kız suya düşünce, Türkler bunlara yardıma gidiyor. Ancak Bulgar kızlar bunu, kendi gruplarına 'sarkıntılık edildi' olarak anlatmışlar. Sonra Bulgarlar küreklerle gelerek Türklere saldırdılar. Orada birçok gencimiz yaralandı. Ambulanslarla hastaneye götürüldüler. Ancak doktorlar düzgün bir şekilde ilgilenmemişler. Daha sonra 9 Türk gözaltına alındı. Henüz hiçbiri mahkemeye çıkmış değil."

GÖRGÜ TANIĞI: EVDEN ÇIKAMIYORUZ, HASTANEYE GİDEMİYORUZ

Türk kökenli bir Asenovgrad sakini Pazar gecesi yaşananları, "Dün hiç dışarı çıkamadık. Bulgar polisi bizi çok iyi bir şekilde korudu. Bu akşam yine protesto var. Nereye varır bilmiyoruz. Açıkçası endişe duyuyoruz. Hastaneye gidemiyoruz, işe gitmiyoruz, markete gidemiyoruz. Facebook sayfalarımıza tehditler geliyor. Roman mahallesinden yardıma gelmek istediler ama Bulgarlar engellediler. İlk defa bu çapta olaylar oluyor. 30 senedir böyle bir şey görmemiştik. Bize, 'Siz buradan gidin. Türkiye'ye gidin, orada hakkınızı arayın. Sizin devletiniz burası değil.' diyorlar. Tamam Türk'üz ama, biz burada doğmuşuz, burası da bizim devletimiz, burada da haklarımız var. " ifadeleriyle anlatıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 77
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistler çıkaracakları savaş öncesi rakipleri karşısında cepheyi genişletiyorlar.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristan türktür türk kalacaktır
    Cevapla
  • AYDIN 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınmasanız iyi olur
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan'a ülkü ocakları şart
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu 3 Temmuz,Gezi,17-25 aralık,15 Temmuzun planlayıcıları;Üst Akılın işi? Türkiyeye diğer ülkeler gibi boyun eğdiremediler? Türkiye güçlendikce her yerden saldırtıyorlar!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış