Katar'dan Almanya kararı! Gabriel açıkladı

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Katar'ın tüm dosyalarını Alman istihbaratına açmayı kabul ettiğini belirtti.

Katar'dan Almanya kararı! Gabriel açıkladı
Katar'dan Almanya kararı! Gabriel açıkladı
GİRİŞ 07.07.2017 04:23 GÜNCELLEME 07.07.2017 04:24
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Katar'ın tüm dosyalarını Alman istihbaratına açmayı kabul ettiğini bildirdi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Katar'ın tüm dosyalarını Almanya istihbaratına açmayı kabul ettiğini belirterek, "Katar, kişi ya da kurumlar hakkındaki tüm sorularımıza cevap verecek." ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıntıya yer verilmedi.

Gabriel, pazartesi günü başlayan ve 3 gün süren Körfez turu kapsamında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar ve Kuveyt'i ziyaret etmişti.

Ziyaret sonrası Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki gerilimin askeri açıdan tırmanma tehlikesinin bulunmadığı ve taraflar arasında doğrudan müzakereler yapılması gerektiği vurgulanmıştı.

Katar'a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi yöneltmişti. Doha yönetiminin bu talep listesine cevabını iletmesinin ardından çarşamba akşamı Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya gelen dört ülkenin dışişleri bakanı, Katar'a yönelik siyasi ve ekonomik ablukanın süreceğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • biri işte 6 yıl önce Şikayet Et
    çok yanlış o bilgilerle önemli insanlara bela olurlar
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne saçmalık yav . Almanya kim İnsanluk karnesi sıfır ırkçı faşizan nazi almanyasında müslümana ne hayır gelirmiş. Müslümanlara ne diyeyim. Bu kadar saflık . Vay halimize.
    Cevapla
  • kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ah Katar ah yapacaksın Türkiyeyle savunma ve işbirliği anlaşmasını, bir pakt oluşturacaksın. Çekeceksin oraya en az 50 bin kişilik Türk ordusunu, gerekli finansmanı da sağlayacaksın bak o zaman senin kılına kimse dokunuyor mu. Biz de teknik var, güç var, akıl var, sende de para var, enerji var. Bak bakalım seni de bizi de yıkabilirler mi.
    Cevapla
  • kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya siz kimsiniz, dünyanın jandarmasımısınız, ne zaman oldunuz. Daha düne kadar dünyanın savaştığı Nazi faşistleri değil miydiniz.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Suudi.ye de bir denetim dönemi gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı