Kuzey Kore'ye sürpriz teklif! Gelin görüşelim

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in, Kuzey Kore ile askeri seviyede görüşme teklif etmeyi düşündüğü belirtildi.

Kuzey Kore'ye sürpriz teklif! Gelin görüşelim
Kuzey Kore'ye sürpriz teklif! Gelin görüşelim
GİRİŞ 07.07.2017 11:34 GÜNCELLEME 07.07.2017 11:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in sınırdaki bütün düşmanca hareketleri bırakma ve parçalanmış aileleri tekrar birleştirme teklifinin ardından Güney Kore’nin Kuzey Kore ile askeri seviyede ve Kızılhaç görüşmeleri teklif etmeyi düşündüğü belirtildi. 

KORE YARIMADASINA BARIŞ GETİRME VİZYONUNU AÇIKLADI

Güney Kore Devlet Başkanı Moon, Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze denemesi yapmasından iki gün sonra dün Berlin’de yaptığı konuşmada Kore yarımadasına barış getirme vizyonunu açıkladı.

"DÜŞMANCA HAREKETLERİ DURDURUN"

Moon, her iki Kore'nin de, üç yıl süren ve 1953 sona eren Kore savaşının 27 Temmuzdaki mütarekenin yıl dönümünde sınırlarındaki düşmanca hareketleri durdurmalarını teklif etti.

Moon ayrıca, iki Kore arasındaki zirvenin 10’uncı yıl dönümünde 4 Ekim’deki sonbahar hasat tatilinde savaşın böldüğü aileleri birleştirilme teklifinde bulundu.

"KUZEY KORE'DEN OLUMLU BİR CEVAP BEKLİYORUZ"

Seul’ün birleşme bakanlığı sözcü yardımcısı Lee Eugene yaptığı basın toplantısında, Moon’un teklifinin uygulanması için hükümletin çalışma yaptığını belirterek, Kore yarımadasına barış getirmek için Kuzey Kore’nin bu teklife olumlu cevap vermesini beklediklerini söyledi. Lee Eugene hükumetin Kuzey Kore’ye askeri seviyede çalışma görüşmesinde bulunma ve Kızılhaç görüşmeleri teklifi yapmayı düşündüğünü söyledi. Seul’un askeri adımlar teklifinin iki Kora arasındaki sınırda Kore ordularının hoparlörle yayın yapmasını da askıya almayı kapsayabileceği ifade edildi.

Güney Kore, Kuzey Kore’nin dördüncü nükleer denemesinin ardından 2016 Haziranında Pyongyang karşıtı mesajlar taşıyan hoparlörlü yayınlar başlatmıştı. İki Kore arasında 138 bin ailenin yüzde 50’sinin birleştirilmeyi bekledikleri kaydedildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    şeytan abd, bu iki kardeşide ayırdı. nasıl barış getirdi ise siz anlayın işte!!!!
    Cevapla
  • birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    İkisi birleşse süper güç olurlar. Biri teknoloji ve ticarette, öteki askeri alanda 10 numara oldu.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    tamamen amerikanın bir oyunu baktı adamlar tehditten korkmuyor.Amerikanında savaşmaya tapası yetmiyor sözde zeytin dalı uzattırıyor.
    Cevapla
  • mohikan 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim kardeşsiniz , birbirinize kızıp düşmana kukla olmayın, aynısı bizim içinde geçerli, türk kürt suriyeli dediğin insan, selçukludan beri 1000 yıldır birlikte yaşayan, töresi kültürü duygusu birbirine yakın insanlar .. son 30 yıldır kürtle, 70 yıldır suriye ile aramızı koparmaya çalışmışlar, katar ambargosu yöneticilerimizin ne kadar kukla olduğunu zaten gösteriyor, çok şükür bize kukla olmayan bir tane geldi, hedefleri de sadece onu devirmek, o gitsin kim gelirse gelsin diyenler iki kere düşünsün, düşünmek zorsa bundan 15 yıldan öncesini hatırlayanlara sorsun.
    Cevapla
  • ZOR65 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin oyunu ??? Kuzey Kore oyuna gelmemeli !!! Düşmana sırtını dönmeden içeri girmek olayı gibi görünüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi