Hamburg'da çatışmalar şiddetleniyor

Hamburg'daki şiddet olaylarında yaralanan polis sayısı 213'e, gözaltına alınan protestocu sayısı 265'e yükseldi.

GİRİŞ 09.07.2017 07:38 GÜNCELLEME 09.07.2017 08:21
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Hamburg Polisi, G20 Liderler Zirvesi'nde yaşanan şiddet olaylarına ilişkin yaralı ve gözaltı sayısını açıkladı. Açıklamada, zirve karşıtı gösterilerde yaralanan polis sayısının saat 09.00 itibarıyla 213'e, gözaltına alınan gösterici sayısının 265'e çıktığı kaydedildi.

Hamburg'daki protestocuların merkez üssü olan Schanzenviertel bölgesinde dün gece yaşanan şiddet olaylarında göstericiler molotofkokteyli, demir çubuklar, yön levhaları, taş ve şişelerle polise ve çevredeki işyerlerine saldırdı.



Ellerinde demir sopa ve molotofkokteyli bulunan göstericilerin bölgedeki bazı binaların çatısına kaçması üzerine özel kuvvetler bölgeyi kontrol altına aldı. Yaklaşık 500 gösterici bir marketi yağmaladıktan sonra ateşe verdi.

Polis açıklamasında, dün geceki protestolarda 63 kişinin gözaltına alındığı ve 14 kişinin tutuklandığı duyurularak, gösterilerin bugün de sürmesinin beklendiği kaydedildi.Olaylarda yaralanan gösterici sayısıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

G20 BİTTİ, ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Almanya’nın Hamburg kentinde G20 Liderler Zirvesi’nden önce başlayan polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar devam ediyor.Cuma günü şiddet olaylarının yaşandığı Schanzenviertel semtinde gösterciler bu gece de şişe ve taşlarla polise saldırdı.Polis Schulterblatt Caddesi'nde oturma eylemi gerçekleştiren göstericileri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek dağıttı.

80 kadar göstercinin bölgeden geçen tren hattındaki rayların üzerinde durdukları ve bu nedenle tren seferlerine ara verildiği ifade edildi. Hamburg polisi sosyal medya aracılığıyla vatandaşlara sık sık uyarıda bulunarak bölgeye girişlere izin vermiyor. Schanzenviertel semtinde aralarında ağır silahlı özel güvenlik ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis sevk edildi.

Pferdemarkt bölgesinde de polise taş ve şişe atan yüzlerini kapatan protestoculara tazyikli su müdahalede bulunuldu.​ Göstercilerin barikat kurup yakmaya çalıştıkları ancak yapılan müdahale ile ateşin söndürüldüğü belirtildi.Polisten yapılan açıklamada şişe atan ve barikat kurmaya çalışan çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

YORUMLAR 67
  • g19 6 yıl önce Şikayet Et
    G20 zirvesi bitti G21 zirvesi ne zaman gelişmiş 20 ülke 20 yılda 20 ülkeyi parçalama zirvesimi açılımı gerçek amaçları ne
    Cevapla
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Dokunmayın Almanyaya adamlar demokrat insan haklarına çoooook saygılılar.........
    Cevapla
  • Hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Endiseliyiz, Almanya guvenlik guclerinin protestoculara karsi bu kadar asiri guc kullanmasi insan haklarina aykiri'dir. Avrupa insan haklari kurumunu goreve davet ediyoruz.
    Cevapla
  • Heehhee 6 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş Milletler ve Nato acilen Almanya'ya müdahale etmelidir.Lgbtliler direnişe katılmalıdır,Kırmızı pantolonlu kız özgürlük savaşçısıdır ve kılına zarar gelmemelidir.Eylemci kardeşlerimiz acıktıklarında her yeri yağmalamalıdır bu en doğal haklarıdır.Geceleri soğuk olursa ısınmak için bol bol araç yakılmalıdır.Merkel olayları kabul etmemeli en şiddetli şekilde Asker ve Polisle direnişçileri joplamalı,biberle gazlamalıdır.Limonları yoksa acilen ihraç edelim.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    1. dünya savaşı bunların yüzünden oldu. 2. dünya savaşı bunların yüzünden oldu. Dünyada ne kadar akan kan, ağlaya göz, ölen çocuk varsa sebebi Avrupa, Amerika ve İsraildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı