ABD'li senatörden itiraf! Kaybediyoruz

ABD'li Cumhuriyetçi Arizona Senatörü John McCain katıldığı bir televizyon programında ülkesinin dış politikasını değerlendirdi.

ABD'li senatörden itiraf! Kaybediyoruz
ABD'li senatörden itiraf! Kaybediyoruz
GİRİŞ 10.07.2017 13:50 GÜNCELLEME 10.07.2017 13:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı ve Arizona Senatörü John McCain pazar günü CBS kanalındaki "Face the Nation" adlı programda konuştu.

"AFGANİSTAN'DA KAYBEDİYORUZ; BİR STRATEJİMİZ YOK"

Rus haber ajansı Sputnik'in aktardığına göre sunucu John Dickerson'ın "Yakın zaman önce Afganistan'daydınız. Oradaki izleniminiz neydi?" sorusuna verdiği yanıtta McCain, "Bir stratejimiz yok. Ve kaybediyoruz. Eğer yenemiyorsanız, kaybediyorsunuz demektir. Afgan Ulusal Ordusu da kabul edilemez kayıplar yaşıyor. Bizim yeni bir stratejimiz olacak. Bilirsin, bize gelip ek fon, ek insan ve ek görev soruyorlar" dedi.

McCain "Bunları bir stratejimiz olmadan yapamayız. Bunu General (James) Mattis'e soruyorum. General McMaster'ın ve onun 'Strateji nerede?' sözlerinin hayranıyım. O zaman bir siyasetimiz olabilir. O zaman fonlamaya, askere, tank ve toplara izin verebiliriz" ifadelerini kullandı.

​"BEYAZ SARAY'DA AFGANİSTAN KONUSUNDA ÇOK FAZLA KARIŞIKLIK VAR"

"Hepimiz problemin ne olduğunu biliyoruz. Sorun, Beyaz Saray'da" diyen McCain sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlikte harekete geçmeliler ve bir strateji açıklamalılar. Bu arada bu, Başkan tarafından yapılmalıydı. ABD halkına 'Orada kazanmamız lazım. 11 Eylül'ü unutmayın. Oraya gitmek için ihtiyaçlar bunlar' demesi lazım. Maalesef Beyaz Saray'da bu konuda çok karışıklık var. Ama ben dünyadaki en güçlü ve en iyi millet olan ABD'nin bunu yapabileceğine inanıyorum."

YORUMLAR 25
  • kibrisliyim 6 yıl önce Şikayet Et
    ici oyulmus kabak bunlar.halki desen dunyadan haberi yok.afganistan haritada nerde desen afganistan ne demek diyecektir
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    her yerde kaybettiniz basınla yayınla ve ahmaklarla hep kazandınız ama kaybediyorsunuz çünkü sizi yöneten siyonistler(ki sende siyonistsin) yeni merkezleri olarak çini ve çevresini çoktan kararlaştırdı oraya taşınmasıda bitmek üzere.
    Cevapla
  • umut 6 yıl önce Şikayet Et
    size ne abd içişlerinden bu hakkı nereden buluyorsunuz . amerikan vatandaslıgınız mı var ? haberi okuyup geçin. dış politikada siz ahmaklar yüzünden dostumuz müttefikimiz kalmadı . yalnızız.
    Cevapla
  • MEMORAl 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah dünyada bu tür güçlü ülkelere müsade eder belli bi vakitte kadar sonra o yıkılır yenisi kurulur o yıkılır yenisi böyle gelir geçer bakın dünya tarihine çok güçlü devletler kavimler gelmiştir ama sonunda mutlaka yok olurlar çünkü Allah Kuran'da tek hakimiyetin kendisinde olduğunu söyler yani ABD nin böyle devam edeceğini sanmayın öyle bişey olamaz belki biz göremeyiz ama mutlaka güçsüz düşeceklerdir çünkü hakimiyet Allah'ındır önemli olan imandır kendinizi ve ailenizi iyi yetiştirip kimseye muhtaç olamadan imanlı ölmeye çalışın.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru, dürüst, mantıklı, vicdanlı, kul hakkı var diye yaptığınız hemen hemen hiç güzel işiniz yok. Allahu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim